Puljanka Chiara Pašić osuđena na 33 godine zatvora!

0
Chiara Pašić (foto: Jutarnji list)
Chiara Pašić (foto: Jutarnji list)

Na Županijskom sudu u Puli 20. travnja izrečena je nepravomoćna presuda za monstruozno ubojstvo koje je u svibnju prošle godine šokiralo hrvatsku javnost, donosi Jutarnji list.

Puljanki Chiari Rojnić Pašić (33) izrečena je kazna od 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja zbog ubojstva svog trogodišnjeg sinčića Denisa. Novinari su prilikom izricanja njene kazne morali napustiti sudnicu nakon čega je, po odobrenju predsjednice Vijeća za mladež glasnogovornica suda Edvina Draguzet Suevich iznijela mjeru koja je izrečena maloljetnici.

- Prema maloljetnici je za počinjeno kazneno djelo teškog ubojstva izrečeno upućivanje u Odgojni zavod koji može najdulje trajati tri godine. Isto tako, temeljem odredbi Zakona o sudovima za mladež doneseno je rješenje gdje se maloljetnica upućuje u Odgojni zavod u Požegu na izvršavanje zavodske odgojne mjere, kazala je Draguzet Suevich.

Obje su proglašene krivima da su jastukom ugušile trogodišnjeg Denisa s time da je maloljetnica, inače odbjegla iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, stavila djetetu jastuk na glavu dok mu je majka držala noge jer je plakao i otimao se.

Podsjetimo, nakon što su ugušile malenog Denisa i njegovo tijelo bacile u more uz obalu bivše vojarne Vallelunga, majka je, u namjeri da oteža policijsko postupanje, došla u policijsku postaju i lažno prijavila njegov nestanak.

Ipak, nakon višesatnog ispitivanja, suočena s nelogičnostima u vlastitom iskazu, dječakova majka priznala je policiji da zna gdje je tijelo te je pristala odvesti policiju na mjesto na kojem su istražitelji našli beživotnog dječaka u blizini lučice Mandrač u Puli.

Za ovaj nezapamćen zločin u veljači je započelo suđenje iza zatvorenih vrata. Nakon prvog dana suđenja Chiara je hitno prevezena u zatvorsku bolnicu u Zagrebu na Svetošimunskoj gdje je smještena na odjel psihijatrije. Tjedan dana nakon, suđenje je nastavljeno, a majka je iznijela svoju obranu pri čemu je navodno priznala ubojstvo sina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa