Umag ponovno u top 10: riješili preko 92 posto predmeta legalizacije

0
Umag
Umag

S obzirom da 30. lipnja 2018. godine istječe rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar održao je 4. travnja 2018. godine, konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na dosadašnji proces legalizacije.

Po starom zakonu, po kojemu je rok za predaju zahtjeva bio 30. lipnja 2013. godine, za legalizaciju je prijavljeno 826.948 objekata, a riješeno je 76,80 posto predmeta, odnosno izdano 635.113 rješenja. Po novom zakonu i u novom roku, od 15. srpnja prošle godine do danas je prijavljeno još 12.749 predmeta, od čega je riješeno njih 3.914.

Sam tijek procesa legalizacije može se vidjeti u registru objavljenom na stranicama Ministarstva, iz kojega je portal gradonacelnik.hr izvukao deset najuspješnijih gradova, među kojima je Grad Umag. Prvi i najažurniji je Grad Dubrovnik, s čak 99,96% uspješnosti, dok  Umag bilježi visoko 6 mjesto s 92,28% riješenih predmeta.

Gradonačelnik Vili Bassanese ističe kako je spomenuti rezultat plod kvalitetnog rada novoizgrađenog sustava Gradske uprave. „Preuzimanje izdavanja akata u našu nadležnost pokazalo se kao ispravna odluka te uspješan i učinkovit primjer decentralizacije. U okviru svojih nadležnosti, Grad Umag pruža učinkovitu podršku te kontinuirano nastoji rješavati problem bespravne gradnje na svom području kako bi svoji sugrađanima maksimalno olakšao rješavanje predmeta. Time je Umag još jednom pokazao da je među top 10 gradova u  savjesnom i odgovornom upravljanju.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa