Valamar Riviera postaje većinski vlasnik Hotela Makarska

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Valamar Riviera potpisala je 4. travnja s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) ugovor o prodaji i prijenosu 621.086 dionica Hotela Makarska d.d. po ukupnoj cijeni od 172,7 milijuna kuna. Nakon plaćanja ugovorne cijene i prijenosa dionica Valamar Riviera će steći ukupno 55,48% temeljnog kapitala i prevladavajući utjecaj u Hotelima Makarska.

Potpisom ugovora s CERP-om za Valamar Rivieru nastala je obveza objavljivanja ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Makarska koju će objaviti na način i u rokovima predviđenim zakonom.

Valamar Riviera u ovom postupku djeluje zajednički s AZ obveznim mirovinskim fondovima, s kojima je prethodno uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram Hotela Makarska d.d. Po stjecanju dionica od CERP-a, Valamar će na AZ obvezne mirovinske fondove prenijeti dionice Hotela Makarska koje predstavljaju 30,48% temeljnog kapitala Hotela Makarska d.d.

Portfelj Hotela Makarska d.d. sastoji se od hotela Meteor 4* s 277 smještajnih jedinica, hotela Dalmacija 3* sa 190 smještajnih jedinica i hotelskog naselja Rivijera 2* s 258 smještajnih jedinica, što predstavlja 43% ukupne ponude smještajnih jedinica u hotelima na području Grada Makarska.

„Hoteli Makarska uspješno su poduzeće koje ćemo nastaviti razvijati u suradnji s AZ obveznim mirovinskim fondovima u interesu zaposlenika, dioničara, lokalne zajednice te svih ostalih dionika turizma u Makarskoj“–  istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa