Počinje javna rasprava za okolišnu dozvolu za plominsku elektranu

0
Termoelektrana Plomin
Termoelektrana Plomin

Općina Kršan obavještava javnost  javnost da 9. travnja počinje javna rasprava o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za izmjene i dopune uvjeta okolišne dozvole koji su bili određeni rješenjem (KLASA: UP/I 351-03/12-02/67, URBROJ: 517-06-2-2-1-16-42) od 26. veljače 2016. godine, za postojeće postrojenje TE Plomin 1. Javna rasprava traje 30 dana odnosno do 9. svibnja.

Koordinator javne rasprave je Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije, Odsjek za zaštitu prirode i okoliša, a javna rasprava se provodi u suradnji s Jedinstvenim upravnim odjelom, Odsjekom za urbanizam, graditeljstvo i komunalne poslove Općine Kršan, te Upravnim odjelom za Prostorno uređenje, zaštita okoliša i gradnju Grada Labina.

Za vrijeme trajanja javne rasprave Stručna podloga i sažetak za javnost su dostupni  javnosti u  prostorijama vijećnice Općine Kršan, Blaškovići 12, Kršan, radnim danom od 10 do 15 sati.

Sažetak za javnost  biti će dostupan javnosti u ulaznom holu Grada Labina, Titov trg 11 svakog radnog dana od 8  do 15 sati te i u ulaznom holu Istarske županije na adresi Flanatička 29 u Puli, radnim danom od 8 do 16 sati.

Stručna podloga i Sažetak za javnost dostupne su javnosti i na službenim web stranicama Istarske županije - www.istra-istria.hr, Grada Labina - www.labin.hr, te Općine Kršan – www.krsan.hr, a Stručna podloga na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike -  www.mzoip.hr.

Javno izlaganje održat će se 19. travnja (četvrtak) u dvorani iznad restorana Bukaleta u Plomin Luci s početkom u 17 sati.

Izlaganju će biti nazočni predstavnici operatera, tvrtke HEP proizvodnja, Pogon TE Plomin iz Plomina i predstavnici izrađivača dokumentacije, tvrtke Ekoenerg iz Zagreba, koji će prikazati Stručnu podlogu te odgovarati na upite javnosti i zainteresirane javnosti.

Pozivaju se svi zainteresirani da svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na Stručnu podlogu upišu u knjige primjedbi koje se nalaze uz izloženu dokumentaciju ili dostave u pisanom obliku, u tijeku roka predviđenog za javnu raspravu, zaključno s 9. svibnja godine na adresu: Upravni odjel za održivi razvoj, 52100 Pula, Flanatička 29.

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu dostavljeni u roku i ne budu čitko napisani neće se uzeti u obzir u pripremi izviješća o javnoj raspravi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa