Pazinska oporba zbog prodaje gradskih prostora napustila Vijeće   

0
Gradsko vijeće Pazina
Gradsko vijeće Pazina

Vijećnici oporbe u Gradskom vijeću Pazina: Dean Velenderić, Suzana Jašić, Ivica Franković, Anamarija Kurelić, Željko Legović i Valter Milohanić (SDP, HDZ i nezavisni) napustili su 9. sjednicu Gradskoga vijeća nakon što nije usvojen njihov prijedlog da se 13. točka pod nazivom Prijedlog Odluke o popisu poslovnih prostora koji su predmet kupoprodaje; makne s dnevnoga reda. Riječ je o popisu nekretnina, točnije devet poslovnih prostora u centru grada, koje bi Grad prodao i to na temelju prava prvokupa.

„Iako je Odluka utemeljena na zakonu, postavlja se pitanje koliko je ona moralna, opravdana i svrsishodna“, stoji u priopćenju oporbenih vijećnika. „Prethodni sazivi Gradskoga vijeća zauzeli su stav da se poslovni prostori u vlasništvu Grada (osim garaža) neće prodavati jer je to zapravo prodaja "obiteljskog srebra" budući da grad na ovaj način gubi. Dio ovih poslovnih prostora nalaze se na najatraktivnijim lokacijama iz kojih Grad Pazin crpi sigurne i stabilne izvore prihoda od najamnina. Ukoliko se nekim sadržajima želi izaći u susret, najamnine se mogu smanjivati, ali nema razloga da se poslovni prostori rasprodaju.

I mi smo protiv rasprodaje obiteljskog srebra, posebice u okolnostima kad ni kao građani i građanke, a ni kao vijećnici i vijećnice, ne znamo što sve Grad posjeduje. Registar nekretnina ne postoji i ne zna se kad će biti izrađen.

Spremni smo razgovarati o tome kako puniti proračun, spremni smo razgovarati o politici ekonomskog razvoja, o politici upravljanja gradskom imovinom i bilo kojoj drugoj smislenoj politici upravljanja gradom, ali ne i srljati u kratkoročno krpanje proračuna“, stoji u priopćenju koje potpisuju vijećnici i vijećnice SDP-a i HDZ-a te nezavisni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa