Pulski srednjoškolci vratili se iz Izraela sa srebrnom medaljom

0

– Hrvatski sport se od danas može pohvaliti još jednim vrhunskim ostvarenjem! Velika srebrna medalja stiže sa Svjetskog srednjoškolskog prvenstva u futsalu koje se održavalo u Izraelu, a za životno ostvarenje zaslužni su mladi sportaši iz Pule, ekipa kojoj je na putu do najsjajnijeg odličja stao samo Brazil, višestruki Svjetski školski prvaci u obje kategorije. Učenici iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule donijeli su Hrvatskoj najbolji rezultat ikad ostvaren na svjetskim natjecanjima, a hrvatskom školskom sportu, čije sportaše naprijed gura samo iskrena ljubav prema sportu, veliku promociju i priznanje za višegodišnje djelovanje.

Hrvatski školski futsal itekako se ima s čim pohvaliti. U ovom je trenutku Brazil toliko nadmoćan i kad je riječ o ženskom i muškom futsalu, no Hrvatska je odmah tu, druga nacija na svijetu u školskom futsalu što još jednom potvrđuje kako smo zemlja koja odgaja vrhunske i talentirane nogometaše.

Što se natjecanja tiče, i djevojke i momci su složni u jednom, a to je da je ovo bilo vrhunsko i prekrasno iskustvo koje će pamtiti cijelog života. Djevojke su u posljednjoj utakmici pobjedom osigurale osmo mjesto dok su naši sjajni mladići iz Pule ostvarili najveći uspjeh što se tiče školskih sportskih natjecanja u Hrvatskoj. Visoko drugo mjesto i srebra medalja veliki je rezultat, a moramo čestitati Brazilu koji je obranio titulu Svjetskog prvaka i koji u ovom trenutku dominira srednjoškolskim svjetskim futsalom. Naši su momci u početku bili tužni, no sad, kad su se dojmovi malo slegli, shvatili su da su napravili čudo, veliki posao i uspjeh  te se svi skupa, sretni i zadovoljni, vraćamo u Hrvatsku“ – izjavio je Marin Horvat, šef hrvatske srednjoškolske futsal delegacije koja je u Izrael otputovala s 34 člana.

 Natjecanjem i rezultatom zadovoljan je i mladi Mario Dujmović, kapetan pulske momčadi. “Organizacija cijelog natjecanja je bila odlična, a najvažnije od svega da smo kao ekipa stigli složni i neopterećeni rezultatom te pokušali dati sve od sebe na terenu. Nitko od nas nije očekivao takav uspjeh, a svakako je presudila naša dobra obrana, izvrstan golman i navijanje s tribina. Moram pohvaliti djevojke iz Koprivnice koje su također pokazale svu ljepotu školskog sporta, a također im želim i zahvaliti na podršci i glasnom navijanju koje nam je davalo dodatni vjetar u leđa“, – izjavio je Mario Dujmović.

Svi su se složili da je naš golman Eldin Muhić jedan od najboljih igrača turnira, a upravo je njegova odlična obrana pogurala naše mladiće do samog finala. “Ponijela me atmosfera cijelog natjecanja, druženje i zajedništvo svih ekipa. Želio sam da naša ekipa postigne najbolji rezultat i drago mi je da sam svojim obranama u tome pomogao. Također, sretan sam što sam sudjelovao na prvenstvu, a osobito što mi se ostvario san da uđemo u finale. Sve je to veliko iskustvo za mene. Osam godina sam trenirao judo i imam broncu na Europskom prvenstvu i zato se jako veselim ovom svjetskom srebru”– izjavio je Eldin Muhić.

Hrvatski mladi sportaši izborili su se za odlazak u Izrael pobjedama na Završnici državnog prvenstva u futsalu prošle godine, a bile su to djevojke iz Srednje škole Koprivnica koje su na kraju ovog prvenstva zauzele osmo mjesto te srebrni mladići iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule. Svjetsko školsko futsal prvenstvo u Izraelu odvilo se pod pokroviteljstvom Međunarodne školske sportske federacije, a natjecalo se ukupno 15 muških te 9 ženskih ekipa iz Belgije, Brazila, Cipra, Kine, Hrvatske, Francuske, Gruzije, Turske, Francuske, Mađarske, Slovačke, Turske, Italije i domaćina Izraela.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa