komentar

Val zapošljavanja u Gradu Pazinu: U 8 mjeseci 6 oglasa za posao

0
Grad Pazin
Grad Pazin

Čini se da su Gradu Pazinu vrlo ozbiljno shvatili jedan od ciljeva svake makroekonomske politike, a to je držanje niske stope nezaposlenosti. Naime, u toj su jedinici lokalne samouprave u posljednjih 8 mjeseci objavili čak šest natječaja ili drugih oglasa za zapošljavanje.

Najprije je koncem srpnja raspisan natječaj za višeg referenta za uredsko poslovanje i opće poslove, i to na neodređeno vrijeme uz probni rad u trajanju od tri mjeseca. Potom je u listopadu raspisan natječaj za višeg referenta za komunalnu infrastrukturu, na određeno vrijeme do povratka službenika s bolovanja, uz probni rad u trajanju od dva mjeseca, a u studenom je objavljena i obavijest kandidatima o prethodnoj provjeri znanja prijavljenima za radno mjesto višeg stručnog suradnika za projekte.

Zatim je 9. veljače pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun Grada Pazina raspisala oglas za prijam u službu za radno mjesto referenta za računovodstvo, i to na određeno vrijeme do povratka službenice s bolovanja. Dan kasnije na internetskim stranicama Grada Pazina objavljen je natječaj za radno mjesto voditelja razvojnih projekata. Posljednji objavljeni natječaj odnosi se na 8. ožujak, kada je raspisan oglas za prijam u službu za mjesto samostalnog upravnog referenta za imovinske pravne poslove.

Da se radi o tvornici, čestitali bi im na širenju proizvodnje ili šutjeli opterećeni sumnjom da je u pozadini možda bijeg kvalitetnog kadra zbog loših uvjeta rada. A ovako, možemo samo reći: Ni ga ča je Pazin, srce i duh Istre! (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa