Srednja škola Mate Balote domaćin Županijskom natjecanju iz kemije

0
Srednja škola Mate Balote Poreč
Srednja škola Mate Balote Poreč

U četvrtak, 8. ožujka 2018. u Srednjoj školi Mate Balota održano je Županijsko natjecanje iz kemije na kojem je sudjelovalo ukupno 60 učenika iz mnogobrojnih istarskih osnovnih i srednjih škola, uz pratnju 25 mentora.

Na svečanosti otvorenja okupljene je pozdravila dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović koja je istakla važnost sudjelovanja na ovakvim natjecanjima koja su često dobra odskočna daska i u izboru studija jer osiguravaju jako dobru pripremljenost i za maturu i za prijemne ispite na određenim fakultetima.

- Zahvaljujući velikom zalaganju učenika, njihovoj volji da stalno stječu i dodatna znanja uz pomoć mentora koji ih temeljito pripremaju unatoč vrlo opširnom nastavnom programu, ne izostaju vrhunski rezultati. Zalaganje učenika i njihovih mentora kao i ljubav prema znanosti i ovaj put je u Poreč dovela velik broj učenika, rekla je dogradonačelnica na otvorenju i svima poželjela puno uspjeha na natjecanju i budućem radu s nadom da sutra postanu dobri znanstvenici, ali i učitelji i profesori u našim školama u kojima često nedostaju učitelji prirodoslovnih predmeta. 

Ravnatelj škole Krešimir Bronić pridružio se čestitkama, napomenuvši kako su svi sudionici već pokazali visoku razinu znanja iz predmeta koji učenicima ponekad predstavlja problem.

Svojim nastupima svečanost otvorenja uljepšali su školski zbor pod ravnanjem maestra Marka Ritoše, te monolog Jack and the Beanstalk koji je izveo Frane Batagelj, učenik 4. razreda opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Anči Ritossa Blažević. Frane će predstavljati Srednju školu Mate Balota u Primoštenu na Državnom natjecanju Lidrano 2018. 

Po završetku testiranja, za učenike je organiziran posjet Institutu za poljoprivredu i turizam u cilju upoznavanja s njihovim laboratorijima i nekim od poslova za koje je izuzetno važno dobro poznavanje kemije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa