Talijanska ribarica ulovljena u nezakonitom ribolovu nedaleko Umaga

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Danas oko 14,30 sati praćenjem tehničkih sustava za nadzor državne granice na moru službenici Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka uočili su kako talijanska ribarica prelazi državnu granicu i ulazi u teritorijalno more Republike Hrvatske. Zbog brzine i načina kretanja bilo je za pretpostaviti da je ista u prekršaju zbog obavljanja nezakonitog ribolova a samim time i nezakonitog prelaska državne granice. Informacija o tome je odmah proslijeđena najbližem policijskom plovilu Policijske uprave istarske koje je promptno reagiralo i bilo spremno za postupanje.

Ribarica je oko 15,20 uzapćena i započelo je sprovođenje u luku Umag zbog poduzimanja daljnjeg postupka iz nadležnosti policije.

Ministarstvo unutarnjih poslova nadzire i štiti državnu granicu na moru uporabom policijskih plovila i tehničkih sustava koji sadrže i podatke dobivene sa radara i kamera a koji su postavljeni na najboljim lokacijama sa kojih možemo nadzirati čitavu državnu granicu na moru kao i ukupni morski prostor RH.

„Pozornost policije posebno je pojačana u vrijeme kada na moru vladaju loši vremenski uvjeti i kada prekršitelji smatraju da bi mogli proći neopaženo. Dovoljan broj policijskih plovila i tehnički sustavi kojima raspolažemo garancija su sigurnosti naše granice kao i vanjske granice EU, i pokazatelj spremnosti na sve izazove u svim vremenskim uvjetima, kao i spremnost za preuzimanjem zahtjevnih schengenskih zadaća“, rekla nam je Nataša Vitasović, glasnogovornica PU Istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa