Osnovan Tim za provedbu projekta izgradnje Doma za starije osobe

0
Prvi radni sastanak tima za provedbu projekta izgradnje Doma za starije osobe u Labinu
Prvi radni sastanak tima za provedbu projekta izgradnje Doma za starije osobe u Labinu

U Maloj vijećnici Grada Labina 22. veljače održan je prvi radni sastanak netom oformljenog Radnog tima za provedbu projekta izgradnje Doma za starije osobe u Labinu.

Pored gradonačelnika Valtera Glavičića i njegove zamjenice Federike Mohorović Čekada, članovi tima su zamjenica župana Sandra Čakić Kuhar, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju Anamarija Lukšić, voditelj labinske ispostave Istarskih domova zdravlja dr. Davor Rimac, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Labin Blaženka Butorac, gradska vijećnica HSU-a Alda Miletić i Nada Križanac, predsjednica labinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Prezentirani su osnovni podaci o projektu, te sadašnja situacija oko zemljišta i postojećeg upravnog spora koji traje već dulje vrijeme.

Dr. Davor Rimac istaknuo je prednost postojeće lokacije, zbog blizine i lakše komunikacije sa prostorijama Doma zdravlja.

Zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar naglasila je kako su istarski gradovi jedini u Republici Hrvatskoj prepoznali potrebu za izgradnjom domova za starije vlastitim sredstvima, budući da u ovom trenutku postoje samo četiri istarska doma u mreži domova socijalne skrbi, i to Raša, Novigrad, Rovinj i Pula (A.Štiglić).

„Uvažavajući sve što je do sada učinjeno, potrebno je hitno analizirati postojeću lokaciju i problem neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, te sagledati mogućnosti izgradnje na površini zemljišta koje je Grad Labin već otkupio, ili na alternativnoj lokaciji u vlasništvu Grada“, izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić

Idući sastanak radnog tima planiran je za početak travnja, a cilj je do kraja ove godine osigurati lokaciju i način izvedbe projekta kako bi se u idućoj 2019. godini ishodovala građevinska dozvola.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa