Robert Cvek primio delegaciju iz Čačka

0

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek primio je 9. veljače u prostorijama Komunalne palače delegaciju iz Čačka i  predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Milana Rašulu.
Povod prijema bila je  „Svetosavska Akademija“ koja se održava u Zajednici Talijana (Cricolo) na kojoj će prisustvovati i sam zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Tradicionalna je to  manifestacija koja ima iznimni duhovni značaj za srpsku nacionalnu manjinu u Istri, kojom obilježavaju jednog od najvećih srpskih svetaca, koji je ujedno zaštitnik školstva, obrazovanja, djece i studenata u Srbiji.

„Pozdravljam Vas u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno. Drago mi Vas je ugostiti u našem gradu povodom obilježavanja  „Svetosavke akademije.“ Posebno mi  je drago naglasiti dobru suradnju s g. Milanom Rašulom i srpskom manjinom, kao i sa svim manjinama u gradu Puli, jer to je ono čime se ponosimo, dobrom suradnjom i suživotom svih građana.  Siguran sam kako će se naša daljnja suradnja u budućnosti još više intenzivirati.“

Na prijemu se, među ostalim, razgovaralo o sličnostima i razlikama između Čačka i Pule te su se članovi delegacije složili kako je Pula, ali i cijela Istra nadaleko prepoznata kao tolerantna sredina koja njeguje različitosti i koja se ponosi suživotom i dijalogom različitih manjina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa