poreč

Poludnevni boravak za starije osobe u 10 godina koristilo 115 osoba

0
Slavljeničku tortu su zajednički prerezale Anja Florean, korisnica s najdužim stažem u poludnevnom boravku i Anđela Radolović, najstarija korisnica u poludnevnom boravku
Slavljeničku tortu su zajednički prerezale Anja Florean, korisnica s najdužim stažem u poludnevnom boravku i Anđela Radolović, najstarija korisnica u poludnevnom boravku

Korisnici Poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne osobe Poreč okupili su se 5. veljače u prostorijama Doma kako bi obilježili desetu godišnjicu početka navedenog programa.

Prije 10 godina, 4. veljače 2008. godine, prva su četiri korisnika počela koristiti usluge Poludnevnog boravka, a u proteklih 10 godina sveukupno 115 najstarijih stanovnika grada Poreča koristilo je ove usluge.

Poludnevni boravak za starije osobe organizira se u prostorima Doma s kapacitetom za 20 korisnika a obuhvaća usluge prehrane, opće i medicinske njege, radno-okupacijske aktivnosti i medicinsku rekreaciju te prijevoz korisnika. Tijekom 2017. godine program je koristilo 20 korisnika mjesečno.

Cijena Poludnevnog boravka iznosi 2.500 kn, a za korištenje usluge Grad Poreč sufinancira u iznosu od 50%. Osim ugodnog druženja, brojnih radionica i kvalitetne brige, glavna sestra Dragica Šuran posebno se zahvalila na prigodnoj svečanosti korisnicima programa, ali i vozačima Denisu Dodiću, Ivanu Terleviću i Franku Kodanu te ostalim suradnicima koji omogućuju da se ovaj program tako uspješno provodi. Današnji program uveličala je i Marija Sošić, koja je pročitala svoje dvije pjesme i svirači-volonteri uz čiju su glazbu korisnici i zaplesali.

Slavljeničku tortu su zajednički prerezale Anja Florean, korisnica s najdužim stažem u poludnevnom boravku i Anđela Radolović, najstarija korisnica u poludnevnom boravku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa