MILETIĆ O PONUDI GOTOVCA

Zemljište za shopping centar ne može biti uvjet za kupnju kluba

0
Slavko Gotovac (foto: Slobodna Dalmacija)
Slavko Gotovac (foto: Slobodna Dalmacija)

„Grad Pula ne prodaje udjele u nogometnom klubu Istra 1961 stoga ni pitanje preuzimanje kluba ne ovisi o Gradu Puli već isključivo o većinskom vlasniku kluba, odnosno grupaciji američkih investitora koju predvodi gospodin Michael Glover“, kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić, povodom informacije oko mogućnosti kupovine nogometnog kluba Istra 1961 koja se pojavila u nekim medijima

„Iako je riječ o privatnom klubu u kojemu je Grad Pula tek manjinski suvlasnik, od samog početka pratimo situaciju i aktivno smo uključeni u pronalaženje rješenja jer smatram da Grad ima dužnost i obavezu učiniti sve, u skladu s ovlastima, da spasi klub. Zato smo i počeli razgovarati s potencijalnim investitorima. Ne možemo sjediti skrštenih ruku i čekati da rješenje padne s neba. Dobro stvar u cijeloj priči je da postoji interes različitih investitora za ulaganjem u Pulu, kako u sport i sportsku infrastrukturu, tako i u druge gospodarske projekte. To je važna prednost koju moramo iskoristiti u pronalaženju rješenja“, kazao je Miletić te nastavio:

„U posljednjih nekoliko mjeseci razgovarao sam s nekoliko zainteresiranih investitora iz Njemačke, Švicarske, Austrije, a između ostalog i sa Slavkom Gotovcem koji je pokazao određeni interes za preuzimanjem kluba i ulaganjem u Pulu. Važeći prostorni planovi Pule omogućavaju ulaganje u naš grad, kako u sportske sadržaje poput projekta sportskog kompleksa na Marsovom polju, tako i u druge gospodarske projekte za koje već postoji prostorno-planska osnova, kao što je primjerice Istočna poslovna zona Pule.

Međutim, raspolaganje imovinom jedinica lokalne samouprave, pa tako i tim kompleksima i prostorima, zakonski je vrlo jasno regulirano i nije moguće ostvariti pravo investiranja bez striktnog poštivanja procedure i zakona!

Ukratko, drago mi je da postoji interes ozbiljnih ulagača poput gospodina Gotovca za ulaganjem u klub i grad Pulu, ali taj je interes moguće ostvariti isključivo po jasnim zakonskim procedurama i kriterijima. Grad je tu da to osigura.“

Naime, Gotovac je Slobodnoj Dalmaciji potvrdio da je dao sam ponudu za kupnju kluba. „Razgovarao sam s pulskim gradonačelnikom Boris Miletićem i s jednim odvjetnikom, kazao sam im da ću pokriti sve dugove kluba uz uvjet da mi daju zemljište na kojemu ću graditi veliki shopping centar“, kazao je Slavko Gotovac iz Kaštela.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa