Misteriozna smrt u ćeliji: Sve je počelo sukobom u Rovinju

0
Stjepan Maurović (desno) Foto: Express
Stjepan Maurović (desno) Foto: Express

Uzrok smrti Stjepana Maurovića, kojeg su našli mrtvog u ćeliji lepoglavske kaznionice na dan kad je trebao proslaviti 35. rođendan, još nije poznat. Maurović je robijao zbog brutalnog ubojstva, a na tijelu koje su čuvari najstrožeg zatvora u zemlji našli krajem prosinca 2017. godine nije bilo tragova nasilja. Točan uzrok smrti znat će se nakon obdukcije, kažu u Upravi za zatvorski sustav, piše Express.

Maurović je izdržavao kaznu od 16 godina zatvora zbog ubojstva. On je 18. ožujka 2011. godine na gradilištu Zagrebgradnje u Palinovečkoj ulici u Zagrebu hicima iz pištolja i sa 17 uboda nožem usmrtio poslovođu Srećka Radića (41). Maurović je, naime, u Radića pucao s udaljenosti od jednog metra, a onda ga izbo nožem. Navodno je glavni okidač za stravičan zločin bio osjećaj poniženja te često vrijeđanje i podcjenjivanje od strane poslovođe, koje je kulminiralo kad mu je Radić opsovao i mrtvog oca u grobu. Radić i Maurović su se sukobili nekoliko dana prije na gradilištu u Rovinju, nakon čega je Maurović dao otkaz, vratio se u Zagreb i preko oglasnika kupio pištolj. Zatim je sačekao da se poslovođa vrati u Zagreb, a onda ga je napao, donosi Express.

Na suđenju su Stjepanu Mauroviću kao otegotnu okolnost cijenili “da je i sam ostao bez oca koji je nestao, a sad isto zbog njega prolazi i troje Radićeve djece”. Stjepanov otac Željko Maurović Ustaša, naime, otišao je iz svojega stana na Jarunu 10. siječnja 2002. godine i od tada mu se izgubio svaki trag. Prezimenjak najboljeg hrvatskog strip crtača Andrije Maurovića, autora “Starog mačka” i brojnih drugih remek-djela devete umjetnosti, neistinito se predstavljao kao njegov unuk. S Andrijom Maurovićem se navodno počeo družiti prije nego što je ovaj teško obolio, piše Express.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa