Veleposlanik Kraljevine Danske posjetio Pulu

0
Christian Thorning i Boris Miletić
Christian Thorning i Boris Miletić

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Kraljevine Danske Christiana Thorninga s kojim je razgovarao o mogućnostima i unaprjeđenju daljnje suradnje, posebice na gospodarskom planu.

Gradonačelnik je veleposlanika upoznao s bogatom poviješću Pule, njezinim specifičnostima i  aktualnim gradskim projektima.

„Unatoč brojnim povijesnim zbivanjima, Pula nije izgubila svoj identitet koji ju danas čini toliko posebnom i privlačnom. Pula je danas moderan, europski orijentiran grad u kojem vlada suživot među građanima bez obzira na njihovo podrijetlo. Grad se ubrzano razvija i privlači sve veći broj turista,  a proglašen je i jednim od najboljih gradova za život u cijeloj Hrvatskoj.  Bivša i danas napuštena vojna područja, veliki su gospodarski potencijal, a naša je intencija staviti te zone i vojne objekte u civilnu funkciju kako bi omogućili razvoj gospodarstva i otvorili nova radna mjesta“, kazao je gradonačelnik.

Zahvalivši na prijemu, veleposlanik Kraljevine Danske Christian Thorning izrazio je zadovoljstvo što Pula svake godine privlači sve više turista iz Danske te kako je najveći istarski grad sve prepoznatljivija turistička destinacija. Također, spomenuo je kako je Veleposlanstvo nedavno održalo konferenciju na temu „pametnih gradova“ s posebnim naglaskom na energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.

„Pula je do sad implementirala „pametna rješenja“ za što ugodniji život svojih stanovnika, a u posljednje vrijeme posebno ona rješenja koja se odnose na mobilnost. Aktivno promičemo održivi razvoj uvođenjem alternativnih načina prijevoza kroz podizanje kvalitete usluge za sve građane i sve veći broj posjetitelja, poput sustava električnih bicikli ili besplatnog interneta u autobusima javnog gradskog prijevoza“, zaključio je gradonačelnik i dodao kako su pozitivna iskustva gradova Danske uvijek dobrodošla.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa