Živi zid traži izvanrednu sjednicu Županijske skupštine o Uljaniku  

0
Radnici Uljanika (foto: Večernji list)
Radnici Uljanika (foto: Večernji list)

Damir Grünbaum, predsjednik Kluba vijećnika Živog zida u Skupštini Istarske županije uputio je istarskom županu Valteru Flegu zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Skupštine o Uljaniku.

„S obzirom da naša stranka nema dovoljan broj vijećnika za sazivanje izvanredne sjednice, ovime Vam se obraćamo da uputite prijedlog predsjedniku Skupštine da sazove izvanrednu sjednicu radi aktualnih događanja u Uljaniku i vjerojatnog gubitka radnih mjesta za 1600 radnika.

Napominjem da nisam dobio odgovor na pismo od 7. siječnja u kojem sam tražio sazivanje izvanredne sjednice IŽ radi događanja u Savudrijskoj vali i spora sa Slovenijom oko primjene arbitražne odluke.

Političke  institucije u Istri, a posebno ova Skupština i Vi kao župan zaboravljate na dužnosti radi kojih smo svi mi izabrani i radi kojih smo svi prisegli i da su problemi na koje upozoravamo važni za egzistenciju građana u ovom slučaju radnika Uljanika i savudrijskih ribara.  Gubitak ili smanjenje kapaciteta brodogradilišta i/ili eskalacija spora sa Slovenijom imali bi za Istru nesagledive posljedice. Već sada posljedice snose i radnici Uljanika i ribari kojima nismo pružili dužnu podršku kao  građanima ove županije.

Vaše aktivnosti glede tih problema vezane su isključivo uz interese stranke koje ste član i nisu i interesi građana koje zastupamo u institucijama u koje su nas izabrali“, stoji u dopisu koji je Grünbaum uputio istarskom županu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa