Istarske maškare na IDS-ovom turniru u Liburniji

0
Marin Golemac i Sandro Ladavac
Marin Golemac i Sandro Ladavac

– „Potaknuti dobrim odjekom i rezultatima prijašnjih godina, Malonogometni klub „Kvarner“ iz Matulja u suradnji sa Klubom mladih IDS-a Liburnije ove godine organizira 13. po redu Liburnijski malonogometni maškarani turnir koji će se održati 27. siječnja ove godine“, najavili su na jučerašnjoj konferenciji za medije u Matuljima predsjednik MNK „Kvarner“ Matulji Marin Golemac i predsjednik Kluba mladih IDS-a Liburnije Sandro Ladavac.

Golemac i Ladavac istaknuli su da se ovim turnirom, koji se održava posljednjih dvanaest godina, prikupilo preko 300 tisuća kuna za djecu i mlade sa zdravstvenim problemima, ali i one lošijeg imovinskog stanja. Također, kazali su, kroz sve ove godine nastupilo je više od 1000 djece iz Hrvatske i inozemstva i oko 1500 sudionika seniorskih maškaranih grupa iz Istre, Liburnije i Primorja.

Turnir se kao i svake godine sastoji od dva dijela. Ujutro u sportskoj dvorani u Matuljima s početkom u 9 pa sve do 13 sati održat će se međunarodni maškarani turnir za djecu rođenu 2009. godine i onih mlađih, te će tom prilikom snage odmjeriti oko stotinjak malih nogometaša iz liburnijskih malonogometnih klubova, ali slovenskih i talijanskih ekipa.

Drugi dio turnira odnosi se na turnir za seniore koji će se održati u „SC Damar“ u Rukavcu s početkom u 13 sati. Seniorski dio turnira postao je prepoznatljiva i vrlo privlačna manifestacija, a u prilog tome govori podatak da se već tradicionalno prijavljuju dvadesetak ekipa s područja cijele Liburnije, ali i dijela Istarske županije.

Na kraju, Golemac i Ladavac zahvalili su se svim sponzorima koji  su pomogli u organizaciji dosadašnjih turnira i zahvaljujući kojima će se održati ovogodišnje izdanje Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa