Gradonačelnik Glavičić primio najuspješnije labinske sportaše

0
Dino Škopac, Tanja Grubiša, Valter Glavičić i Nives Jelovica
Dino Škopac, Tanja Grubiša, Valter Glavičić i Nives Jelovica

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić i njegova zamjenica Federika Mohorović Čekada održali su 24. siječnja prijem za najuspješnije labinske sportaše, koji su u prošloj godini osvajali medalje na državnim i Europskim prvenstvima ili su nastupali i dresu hrvatske reprezentacije.

Radi se o judašima JK Ippon Ricardu Boltersteinu, Petru Dundari i Paoli Širol, atletičarki AK Albona Ivani Knapić, boćaricama BK Labin Nives Jelovici i Tanji Grubiši, prvom čovjeku SRK Alba Alenu Paliski, članovim KBK Budokai Labin Marinu Faraguni, Alenu Tursunoviću i Filipu Grbiću, te rukometašu Mladog rudar Franu Mileti.

Njima je gradonačelnik uručio prigodne darove, te im čestitao na svim uspjesima koje su postigli uz napomenu da su upravo oni najveći promotori grada Labina.

„Posebno me raduje kada vidim ovoliko puno mladih na ovom primanju i upravo je to ono za što se svi mi u gradu zalažemo, rad s mladima i zdrav život. Grad Labin čini sve što je u njegovim mogućnostima da popravimo sportsku infrastrukturu u gradu, pa smo tako dobili prekrasan SC Franko Mileta, a u vrlo skoro vrijeme našim ćemo sjajnim boćaricama omogućit da imaju puno bolje uvjete za rad jer je u proračun ušao projekt natkrivanja boćališta Šćiri“,  rekao je gradonačelnik Glavičić.

„Najviše volim kada dođem na utakmicu i vidim da velika većina tih dečki i djevojaka dolaze iz ovog našeg labinskog bazena, koji su krenuli od malih nogu na školskoj olimpijadi, a danas nose igru u svojim momčadima. Mislim da to vrijedi puno više nego da labinsko gospodarstvo sve svoje sportske donacije usmjeri u jedan klub i da taj klub postane prvak države. Baš zbog toga svo to ulaganje u sport, ulaganje u infrastrukturu, trenere, prijevoz na natjecanja, edukaciju je opravdano i to je to čemu mi težimo. Jer upravo ste vi oni koji ste uzor mnogim mladima koji ulaze u sport i u vama vide svoje idole“, zaključio je Glavičić.

Prigodnim su se riječima sportašima obratili i zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, te tajnik Sportske zajednice Siniša Vrbanac, dok su treneri uspješnih sportaša, a potom i svi sportaši zahvalili Labinu na podršci bez čega ne bi bilo ni ovih rezultata.

Ipak možda i najveću istinu u svemu tome rekao je predsjednik BK Labin Dino Škopac: „Velika je stvar da mi imamo vrhunski uređen sport u gradu, prvenstveno zahvaljujući odličnom radu Sportske zajednice čime su stečeni uvjeti da se svi u klubovima posvetimo svom radu što prije baš i nije bilo moguće. Sada se zna tko što u sportu radi i zato sve ovo funkcionira na ovakav način i vjerujem da ćemo u budućnosti u Labinu imati još više ovako sjajnih rezultata“. (Tekst i foto: Robi Fonović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa