Daglas Koraca:

'Politika mora poticati gospodarstvo a ne postavljati uvjete'

0
Daglas Koraca
Daglas Koraca

Predsjednik Gradske podružnice IDS-a Umag Daglas Koraca 23 siječnja je u ime umaškog IDS-a poručio da „nismo imali namjeru reagirati na dopis koji su potpisali ostali vijećnici zajedno s gradonačelnikom i uputili ga Plavoj laguni d.d., međutim nakon što su nas određeni gradski dužnosnici nekorektno prozvali javno putem medija, odlučili smo priopćiti naš stav i pravu istinu oko dopisa.“

- Najprije želimo napomenuti da nam je žao što je Istraturist kao brend prestao postojati, međutim smatramo da je trenutno najbitnije da nitko nije ostao bez radnog mjesta i da će se s novim vlasnikom, Umag kao destinacija i dalje razvijati, istaknuo je Koraca kazavši:

- Vjerujemo da će Plava Laguna nastaviti s ulaganjima u kvalitetu svojih kapaciteta u Umagu, te zajedno s Turističkom zajednicom grada i ostalim dionicima u branši, jačati turističku ponudu i učiniti Umag atraktivnijom turističkom destinacijom.

Zadatak svih nas koji se bavimo politikom u Umagu, naglasio je Koraca, trebao bi biti stvaranje preduvjeta da se napokon pokrene gospodarski oporavak našeg grada. - Previše je poduzeća zatvorilo u zadnjih 8 godina i previše se radnih mjesta ugasilo, poslovna zona nema infrastrukturu pa nas investitori zaobilaze, poslovni inkubator ne postoji, gradske plaže su neuređene, gospodarstvo stagnira a mi želimo nekome govoriti kako da vodi svoju tvrtku? To je štetna politika. Riječ je o privatnom vlasništvu, kategorijom koja je zaštićena Ustavom, i pitamo se odakle nekome pravo da određuje što će vlasnik raditi sa svojom imovinom? Politika se ne bi trebala miješati u poslovne odluke privatnog sektora, ona može biti podrška njegovom razvoju ali nikako ograničavajući faktor u poslovanju!“

- Pozdravljamo konstruktivni dijalog između Grada i gospodarskih subjekata, međutim taj se sastanak s Plavom lagunom trebao dogoditi puno ranije, kada se možda nešto i moglo napraviti a ne sada kada je stvar gotova.

- Vidimo da je i gradonačelnik Bassanese potpisnik spornog dopisa, međutim ako je uistinu želio sastanak s predstavnicima Plave lagune zašto nije reagirao na vrijeme, nego se sada licemjerno skriva iza dopisa gradskog vijeća, kojeg je sam inicirao u replici kolegi Grunbaumu na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća, kazao je predsjednik IDS-a Umag.

Nadalje, kazao je, dopis koji smo svi vijećnici dobili putem maila napisan je u napadačkom tonu, pozivajući vlasnike na obrazlaganje svojih poslovnih odluka: kako će se poduzeće zvati, koga će zaposliti, s kim će poslovati, kako će raspolagati svojom imovinom, koje će hotele imati otvorene zimi; nudeći im sastanak oku pronalaska "prihvatljivog rješenja". - Nismo željeli potpisati takav dopis jer smatramo da gradsko vijeće nema nikakvog prava uvjetovati nečije poslovne odluke, istaknuo je Koraca zaključivši:

- Drugi dopis koji su vijećnici potpisali zajedno s gradonačelnikom nismo nikada vidjeli pa ga stoga nismo mogli niti potpisati. To nije dopis koji smo dobili putem e-maila. Netko ga je bitno izmijenio nakon što smo rekli da mi ne želimo vlasniku nametati kako raspolagati svojom imovinom.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa