Kopa se uz samo more, Općina prijavila inspekciji

0

U Trgetu u općini Raša građevinski strojevi odnose zemlju s obronka uz prvih dvjestotinjak metara šetnice, odnosno od posljednje kuće uz obalu do plaže Get. Šetnica je u tom dijelu zatvorena za nezaposlene, ali uobičajene ploče s podacima o projektu, investitoru, izvođaču i nadzoru nema. Po svemu sudeći stvara se prostor za postavljanje temelja neke građevine jer je uz cestu u smjeru Koromačna izgrađen potporni zid.

Općina Raša obavijestila nas je da je sukladno svojim ovlastima izvršila postupanje, pa je još u studenom prošle godine prijavila gradilište građevinskoj inspekciji, koja dalje vodi postupak. Iz građevinske inspekcije sa sjedištem u Pazinu doznali smo pak da će na teren izaći tek ovoga tjedna.

Riječ je o katastarskoj čestici 803/8 Katastarske općine Trget, koja se nalazi u suvlasništvu pet austrijskih i dvoje njemačkih državljana te tvrtke B.O.D. Trgovački centar iz Zagreba. U izvatku iz Zemljišne knjige stoji i to da je na Općinskom sudu u Labinu 10. travnja prošle godine sastavljena tužba Drage Radolovića iz Grimalde protiv B.O.D. Trgovačkog centra Zagreb radi utvrđenja – priznanja prava vlasništva. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa