Raspisan natječaj

Grad Labin dijeli potpore i subvencije poduzetnicima

0

Grad Labin objavio je Javni poziv poduzetnicima za dodjelu bespovratnih potpora i subvencija za 2018. godinu. Pravo na prijavu imaju poduzetnici svrstani u mikro i male subjekte malog poduzetništva sa sjedištem na području Grada Labina. Bespovratna financijska sredstva dodjeljuju se kroz dvije mjere: kao Potpore za početnike, te kroz Subvencioniranje nabave opreme i inventara.

Pravo na potporu za početnike u maksimalnom iznosu od 7.500,00 kuna (bez PDV-a) ostvaruju poduzetnici registrirani nakon 30.6.2017. i to za troškove nastale u fazi pokretanja gospodarske djelatnosti. Za potpore za početnike osigurano je 90.000,00 kuna, te će biti odobreno indikativno 12 potpora.

Subvencije se dodjeljuju za troškove nabave opreme i inventara u iznosu od 20.000,00 kuna (bez PDV-a) po poduzetniku i to za trošak opreme i inventara čija vrijednost prelazi 100.000,00 kuna (bez PDV-a). Za subvencioniranje nabave opreme i inventara planirano je 300.000,00 kuna, odnosno 15 subvencija.

Kako bi ostvarili pravo na potporu ili subvenciju, poduzetnici moraju imati minimalno jednu samozaposlenu ili zaposlenu osobu na puno radno vrijeme na neodređeno vrijeme. Moguće je ostvariti pravo na samo jednu bespovratnu potporu ili subvenciju, a na poziv se ne mogu prijaviti poduzetnici koji su ostvarili pravo na subvenciju Grada Labina po ranijim pozivima u protekle tri godine.

Potpore i subvencije iz ovog pozivu imaju karakter potpora male vrijednosti (tzv. De Minimis), a za razliku od prijašnjih godina više nema ograničenja po pitanju prihvatljivih djelatnosti.

Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 1. prosinca 2018. godine. Zahtjevi će se obrađivati prema redoslijedu podnesene potpune prijave prema uvjetima iz poziva.

Cjeloviti tekst Javnog poziva zajedno sa natječajnom dokumentacijom dostupan je OVDJE

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa