Planinarsko društvo:

Tražimo sponzore za naš tim za visokogorske pohode (foto)

0
U pohodu na Šikovac i Sisol
U pohodu na Šikovac i Sisol

Planinarsko društvo „Glas Istre“ u potrazi je za sponzorima koji bi pripomogli opremanju tima za visokogorske pohode, doznajemo od Željka Ravnića iz Kršana, klupskog pročelnika Visokogorskog odjela.

„Projekt formiranja tima pokrenuli smo ove godine i još je u povojima. Zainteresiranih ima puno, a nužno ih je školovati i opremiti. Problem je što je oprema izuzetno skupa, pa nam je svaki oblik sponzorstva dobrodošao“, kaže Ravnić, s kojim smo razgovarali u Plominu 14. siječnja, nakon uspješno organiziranog pohoda na vrhove Šikovac i Sisol iz Kožljaka.  

Sudjelovalo je 126 planinara pristiglih iz planinarskih društava „Glas Istre“ Pula, „Pazinka“ Pazin i „Tuhobić“ Rijeka, a priključilo im se nekoliko entuzijasta.  

„Od Kožljaka do Šikovca hodali smo sat i pol vremena, a ukupno nam je do Plomina trebao šest sati. Išli smo u tri grupe da ne stvorimo gužvu na ručku u Plominu. Sve je proteklo po planu. I oni koji su mislili da ne mogu izdržati uvjerili su se da mogu“, priča Ravnić.

Osim što je član planinarskih društava „Glas Istre“ i „Pazinka“, bavi se i alpinizmom u Alpinističkom klubu „Put“ Rijeka. Prošle godine u rujnu penjao se na Mont Blanc, ali je ekipu u kojoj se nalazio omalo je ružno vrijeme šesto metara ispod vrha. Ove godine namjeravaju pokušati ponovo.

Planinarenje i alpinizam dvije su različite discipline , a visokogorskim planinarskim pohodima smatraju se oni na vrhove više od tri tisuća metara. (Tekst: Robi Selan, foto: Robi Selan i Vilim Boljunčić)

Željko Ravnić
Željko Ravnić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa