Pazin slijedećeg tjedna postaje europsko boćarsko središte

0
Daniel Sponza, Renato Krulčić, Aleksandar Anzur i Ranka Šepić na konferenciji za novinare
Daniel Sponza, Renato Krulčić, Aleksandar Anzur i Ranka Šepić na konferenciji za novinare

"Pazin kao kolijevka istarskog boćanja imati će čast ponovo buti domaćin Prvenstva Europe u boćanju, nadam se da će svim gostima Pazin ostati u lijepo sjećanju, a  sportašima želimo da postignu što bolji rezultat, a najboljima da zasluženo osvoje medalje", rekao je Renato Krulčić  30. kolovoza  na konferenciji za medije, posljednjoj uoči početka Prvenstva, koje se održava od 3. do 8. rujna u Pazinu.

Na konferenciji su, uz Krulčića kao predsjednika organizacijskog odbora i ujedno i gradonačelnika grada domaćina, bili dopredsjednik organizacijskog odbora i dopredsjednik Svjetske boćarske federacije Aleksandar Anzur  i Ranka Šepić, savjetnica za vođenje projekata i manifestacija u Gradu Pazinu.

Krulčić: Grad u punom sjaju dočekuje goste

Krulčić je napomenuo kako je do današnjeg dana odrađen je cijeli niz aktivnosti, od prezentacije grada kao domaćina pa do današnjih uređenih prostora, logistike te komunalnog uređenja grada koji je uoči natjecanja dobio novi sjaj. "S nestrpljenjem očekujemo reprezentativce, ljubitelje boćanja i sve koji će u to vrijeme pohoditi Pazin", rekao je Krulčić te se posebno zahvalio visokim pokroviteljima predsjedniku Ivi Josipoviću i istarskom županu Ivanu Jakovčiću te svima koji su doprinijeli u organizaciji manifestacije.

Ispred boćarske dvorane vijore se zastave zemalja sudionica natjecanja
Ispred boćarske dvorane vijore se zastave zemalja sudionica natjecanja
"Pazin, s četiri organizirana natjecanja, ima najveći broj natjecanja FIBA-e. Ovo je 18. prvenstvo Europe, dolazi 17 reprezentacija među kojima su svjetske sile u boćanju", rekao je Anzur i dodao kako  su među igračima koji će doći u Pazin brojni svjetski i europski prvaci i svjetski rekorderi.

"Boćarski kompleks je 4 puta nadograđivan i sada je zaokružen i predstavlja pravi boćarsko okruženje, u zelenilu  u centru grada" dodao je potpredsjednik FIBA-e, a prisjećajući se prvenstva iz 1989. kojeg je, kaže, nedavno gledao na snimkama, napomenuo je kako osim kompleksa grad krase ljudi, ljubitelji boćanja i navijači. "Nadam se da će reprezentacija sav trud nagraditi osvajanjem poneke medalje kao šećer na kraju", zaključio je Anzur.

Zabava na trgu uz T.B.F i Jelenu Rozgu

"Najbogatiji program nas očekuje na samom kraju petak i subotu 7. i 8. rujna" rekla je Šepić i kazala kako posjetitelji u petak mogu uživati u zabavi uz poznati bend Night Express i T.B.F. dok će u subotu nastupiti Jelena Rozga i Replay Bend uz jubilarno 100. izvlačenje nagrade Glasa Istre. "Osim toga važno je napomenuti kako će se nakon večernjeg programa zabava nastaviti u srijedu uz Magnus party na platou ispred Kaštela te Magnus after Party u petak i subotu u klubu Max Magnus.

"U području dvorane bit će nekoliko promotivnih štandova na kojima će se predstavljati tipični proizvodi Pazinštine i Istre što je važno i zbog domaćih i međunarodnih gostiju", rekla je na kraju Šepić. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

30. kolovoza održana je posljednja konferencija za medije uoči početka natjecanja
30. kolovoza održana je posljednja konferencija za medije uoči početka natjecanja


 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa