ukrajinac iz istre 1961

Imovina mu stradala u ratu, bio podstanar, a sada odlazi bez plaće!?

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

U Istri 1961 i dalje nema vijesti o novoj vlasničkoj strukturi, ni o početku priprema. Sve je u magli... Ipak, nešto se dogodilo. Ukrajinac Ivan Matjaž zatražio je “slobodne papire”. O tome je obavijestio i trenera Darka Raić-Sudara. Međutim, kazao je i kako bi ostao kad bi mu se platilo ono što mu se treba platiti. Iako ima ponuda... pišu Sportske novosti.

Kad smo već kod Matjaža, njegova priča zaista je tužna, međutim čovjek zaslužuje naklon do poda. Stigao je u Istru 1961 u srpnju prošle godine, iz Olimpika iz Donjecka, skupa sa suprugom. Imovina mu je stradala u ratnim zbivanjima, ostao je bez obiteljske kuće te se preselio u Kijev gdje je živio kao podstanar, donose Sportske.

Onda se preselio u Pulu, gdje je, naravno, također bio podstanar... A najveća zanimljivost jest svakako da od srpnja prošle godine otkako je došao u Istru nije dobio ni jedne jedine kune!? Ne niste krivo pročitali, Ukrajinac je sve vrijeme za Istru 1961. igrao - besplatno. Živio je od novaca koje je nekad zaradio igrajući u Ukrajini, odigrao je preko stotinu utakmica u tamošnjoj ligi, ostalo je nešto novaca za život u Puli. Zaista zvuči nevjerojatno da je stranac došao igrati u hrvatski prvoligaški klub u kojem je proveo šest mjeseci, a nije zaradio ni jedne jedine kune... Raritet, paradoks definitivno, pišu Sportske novosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa