Profesora Tkalčeca u Puli brutalno pretukli Romi, braneći ga stradali i djelatnici Hitne

0
Pacijenta su branili i zaposlenici, te su i sami zadobili tjelesne ozljede (Foto: 24sata)
Pacijenta su branili i zaposlenici, te su i sami zadobili tjelesne ozljede (Foto: 24sata)

U fizičkom sukobu koji je 29. kolovoza izbio prvo u trgovini u Barbalićevoj ulici, a nastavljen je u krugu Opće bolnice Pula, ozlijeđeno je više osoba.

Prema zasad prikupljenim informacijama, verbalni i fizički sukob između 55-godišnjaka iz Pule i 52-godišnjaka iz Vodnjana dogodio se zbog parkiranja, a nastavljen je u krugu bolnice u Zagrebačkoj ulici i u ambulanti HMP Pula. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i poduzimaju druge radnje iz svoje nadležnosti, izvijestila je istarska policija.

Naime, u navedenom fizičkom sukobu je nastradao profesor tjelesnog odgoja Zlatko Tkalčec, dugogodišnji predavač i na Pulskom sveučilištu. Tkalčec se najprije sukobio s 52-godišnjakom, te je došlo do fizičkog obračuna, koji je kasnije nastavljen u prostorijama Hitne medicinske službe.

U prostorijama Hitne medicinske službe u Puli, 29. kolovoza od 16,30 do 18 sati dogodio se nemili događaj kojem su bili učesnici i djelatnici naše službe, priopćeno je iz Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Tijekom pregleda pacijenta u hitnoj službi, više je nepoznatih osoba nasilno ušlo u ambulantu te su fizički napali pacijenta. U obranu pacijenta uključili su se svi prisutni zaposlenici, te su i sami zadobili tjelesne ozljede i bili vidno potreseni i preplašeni.

Nakon dolaska policije učinjen je očevid, snimljena i popisana nanesena šteta osoblju i inventaru te se dalje prepušta nadležnim institucijama rješavanje slučaja. Zaključno, napominjem da je ovo samo jedna od sličnih situacija kojima su tijekom rada izloženi svi zaposlenici hitne službe, kako na intervencijama na terenu tako i u samoj ambulanti, navodi ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Ksenija Družetić-Božić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa