Općina Motovun stipendira 35 studenata i učenika

0
Novi stipendisti kod načelnika Pahovića
Novi stipendisti kod načelnika Pahovića

Između Božića i Nove godine u Općini Motovun održana je mala, ali važna svečanost na kojoj je općinski načelnik Tomislav Pahović stavio svoj potpis na dokumente koji predstavljaju izravno ulaganje u bolju zajedničku budućnost. Naime, 29. prosinca potpisani su ugovori sa studentima i učenicima, dobitnicima općinske stipendije za akademsku/školsku godinu 2017./2018., a ugovore je potpisalo 6 novih studenata i 5 novih učenika.

- Čestitam studentima i učenicima na potpisanom ugovoru za stipendiju i na njihovom stalnom ulaganju u sebe i svoje obrazovanje. Važno je ulagati u ljude. Vi to radite ispravno, na najbolji mogući način. Vjerujem u vas da ćete uspješno završiti školovanje, a na nama je da poticajima gospodarstvu i poduzetništvu u našoj općini osiguramo za vas radna mjesta. Moja je velika želja i vjerujem kako ćete nastaviti život u Motovunu i ovdje pronaći zaposlenje, poručio je studentima i učenicima načelnik Pahović.

Istaknuo je kako Općina Motovun konstantno ulaže sredstva iznad standarda u školstvo te da će u predstojećoj 2018. godini u te sadržaje Općina Motovun uložiti značajan dio proračuna u visini od 375.000 kuna. Ugovor o stipendiji s Općinom Motovun ima ukupno 35 studenata i učenika, od čega je 18 studenata i 17 učenika srednjih škola. Posebno je važno naglasiti da su odobreni zahtjevi svih studenata i učenika koji su se prijavili za primanje općinske stipendije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa