Dinamovi igrači skupili novac za Istru: 'Odlučili smo pomoći prijateljima'

0
Foto: Sportske novosti
Foto: Sportske novosti

Ovo sve skupa više nema smisla, svi se bave izborima u HNS-u, a u sedam klubova lige igrači ne dobivaju plaću. I tu bi se neki ljudi zaista trebali zapitati – zavapio je, suznih očiju, 22-godišnji vratar Istre 1961 Marijan Ćorić prije tjedan dana nakon 1-5 protiv Dinama u Maksimiru, kamo su Puljani jedva doputovali, pišu Sportske novosti.

Doprle su te riječi brzo i do plave svlačionice i spontano je odlučeno "hajdemo im pomoći". Igrači su skupili novac, ali trebalo je prvo provjeriti i kod Istrinih nogometaša kako će reagirati, jer svjedoci smo da čim neka pomoć ima Dinamov potpis traži joj se skrivena namjera. A ovaj potez uopće nema veze s klubom, inicijativa je krenula i realizirala se od samih igrača, što nam je potvrdio i kapetan 'modrih' Arijan Ademi:

- Naša namjera je vrlo jasna; odlučili smo pomoći prijateljima u nevolji i tu ne postoji nikakva pozadina. Ne želim da netko ovo shvati kao milostinju, već isključivo činom solidarnosti i kolegijalnosti, naglasio je Ademi i dodao:

- Pratimo što se događa u Puli i žao mi je što su se igrači Istre, ni krivi ni dužni, našli u ovoj situaciji. Smatram kako nije normalno da netko pošteno radi svoj posao, a da bude gladan, da ga izbacuju iz stanova i da nema osnovnih uvjeta za život.

Želim naglasiti kako je ova ideja nastala u našoj svlačionici i kao kapetan Dinama pozivam sve ostale igrače iz klubova u našoj ligi da naprave istu stvar, sukladno svojim mogućnostima.

Najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku jest svojim kolegama i prijateljima iz Istre 1961 i njihovim obiteljima dati priliku da dostojanstveno provedu blagdane, poručio je Ademi.

U dogovoru s kapetanom Istre 1961 Kenanom Hadžićem odredit će se kako će se skupljeni novac podijeliti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa