Sve je spremno za početak 9. Rovinj Music Festivala

0

U rovinjskoj gradskoj vijećnici danas je novinarima predstavljen bogat četverodnevni program ovogodišnjeg devetog po redu Rovinj Music festivala koji započinje 27. prosinca besplatnim koncertom zagrebačke grupe Mangroove u kazalištu Gandusio.

Zoran Božić iz organizacijskog tima Festivala istaknuo je kako se na festival se ove godine prijavilo čak 39 bendova iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije a odabrani su oni najbolji.

Među četiri najbolja demo sastava koji će se borit za glavnu nagradu od pet tisuća kuna, izabrana je grupa KI iz Makedonije točnije iz Kumanova zatim Tale Quale iz Mostara (BiH), grupa Negdje između iz Pule i Lorelei iz Karlovca 

Kako je istaknuo jedan od organizatora festivala Igor Franković, uz demo bendove, za sve posjetitelje i ove je godine pripremljen bogat zabavan program. U srijedu 27. prosinca festival će svojim nastupom otvoriti zagrebačka grupa Mangroove koja će se tako u kazalištu Gandusio, po prvi puta predstaviti rovinjskoj publici.

Dan kasnije, 28. prosinca već tradicionalno, završni koncert održat će polaznici i voditelji Glazbenog laboratorija točnije više od 200 rovinjskih glazbenika dok nakon njih slijedi koncert odlične rovinjske rock skupine TheLink20 a ulaz je oba dana besplatan.

Petak i subota rezervirani su za koncerte Elementala, Night Expressa, Atomskog skloništa, Opće opasnosti i demo bendova a u odnosu na prethodne godine, organizatori su smanjili cijene ulaznica na 40 kuna po večeri, uz besplatne koncerte grupe Mangroove, Glazbenog laboratorija i grupe TheLink20, a sve s ciljem privlačenja široke publike.

Manifestaciju od prvog dana podržava glavni pokrovitelj Grad Rovinj, istaknula je pročelnica Edita Sošić Blažević, koja je istaknula same početke festivala pa sve do danas, kada je Rovinj Music Festival postao jedan od jačih natjecateljskih festivala demo bendova na ovim prostorima.

Podsjetimo, u 8 godina djelovanja, kroz festival je prošlo 100-injak mladih demo bendova iz Hrvatske i regije a uz natjecateljski dio, festival je poseban i po sjajnom zabavnom programu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa