U petak u Labinu promocija nove knjige Pija Mirkovića

0
Pio Mirković s novom knjigom
Pio Mirković s novom knjigom

Promocija novog povijesnog romana naziva Labinka, autora Pija Mirkovića održat će se u petak, 15. prosinca, u 18 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.

Roman „Labinka“zaokružuje trilogiju autorovih prethodnih knjiga „Did“i „Rudareva djeca“ te opisuje uvjete života malih ljudi na Labinštini tijekom i nakon Prvoga svjetskog rata.

„… Roman je to koji ulazi u mikropovijest maloga labinskog, vlaškog čovjeka. Dočarava nam kako su burno dvadeseto stoljeće i nemili događaji koji su ga obilježili utjecali na seljane, radnike, ratnike…

… Ukazuje na to koliko se promijenila ljudska svijest, koliko se promijenio sustav vrijednosti u društvu, koliko se promijenila tehnologija u odnosu na razdoblje prvih desetljeća 20. stoljeća. …“ (Iz uvodne riječi urednice Eve Melegi Matković)

Susret će moderirati Morin Hukić, a uz autora će u predstavljanju knjige sudjelovati urednica Eva Melegi Matković i lektorica izdanja Tihana Gobo.

Dr. sc. Pio Mirković rođen je 1938.  u Punteri, djetinjstvo je proveo u rodnom selu i u Raši, u brojnoj rudarskoj obitelji. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Cijeli radni vijek proveo je u turizmu. Tijekom svoje profesionalne karijere obišao je veći dio svijeta te upoznao brojne izvore svjetske kulture. Danas se bavi pisanjem. Član je Društva hrvatskih književnika. 

Najnovije vijesti