medulin

Borna Zohil osvojio dvije medalje na Svjetskim igrama u Portugalu

0
Borna Zohil na prijemu kod medulinskog načelnika Gorana Buića
Borna Zohil na prijemu kod medulinskog načelnika Gorana Buića

Načelnik Općine Medulin Goran Buić primio je stolnotenisača Bornu Zohila povodom osvajanja čak dvije medalje u kategoriji seniora na Svjetskim igrama osoba s invaliditetom u Portugalu. IWAS World Games 2017 Faro, održane su u Portugalu od 30. studenog do 6. prosinca, a Borna Zohil osvojio je 3. mjesto pojedinačno te 2. mjesto ekipno.

Borna Zohil došao je u pratnji roditelja te predsjednika kluba Darka Šplajta, a u ime Općine Medulin Bornu je primio načelnik Goran Buić te pročelnica Suzana Racan Stern koja je ujedno i predsjednica ženskog stolnoteniskog kluba Pula.

Načelnik Goran Buić čestitao je Borni na izvrsnom rezultatu, a naglasio je da su čestitke i u ime svih mještana Pomera, ali i Općine Medulin. Kao iznenađenje Općina Medulin je za Bornu pripremila tortu u obliku reketa, a načelnik mu je uručio i majicu s natpisom Općine Medulin i Borninim inicijalima.

Predsjednik kluba Darko Šplajt naglasio je da je Bornin uspjeh tim veći obzirom da se natjecao u kategoriji sa seniorima koji su bili mnogo stariji od njega, a Borna ima samo 11 godina.

„U kategoriji seniora naučeni smo gledati starije igrače, a ne ovako mlade kao Borna, mogu reći da je još dugi put pred njim, a njegovi rezultati govore sami u ime kluba“ rekao je predsjednik kluba te zahvalio svim donatorima, a osobito Općini Medulin koja podržava njihov rad. Borna je na Svjetskim igrama predstavljao reprezentaciju Hrvatske, a osvojivši 2. i 3. mjesto učinio je ponosnim ne samo roditelje već i klub te cijelu općinu Medulin.

Borna Zohil, jedanaestogodišnjak iz Pomera, član je Stolnoteniskog kluba Pula, a u 2017. godini postigao je niz vrhunskih rezultata. Tako je na prvenstvu Hrvatske za seniore u Splitu osvojio 2. mjesto, u Genovi na europskim igrama mladih 3. mjesto ekipno za reprezentaciju Hrvatske. Borna trenira tek tri godine, a započeo je u Banjolama kada je klub održavao treninge u Općini Medulin. S obzirom na zainteresiranost nadaju se ponovo otvoriti podružnicu kluba u Medulinu i Banjolama čim stvore uvjete unutar kluba.

Borna trenira svaki dan minimalno 2 sata, a polazi i 5 razred Osnovne škole „Dr. Mate Demarina“ u Medulinu, gdje ostvaruje odličan uspjeh. Najdraži predmet u školi mu je geografija, a najviše se veseli treninzima i turnirima koje ima gotovo svaki vikend, a često zbog obveza izostaje iz škole. Bornin otac pozvao je sve profesore i učitelje da svojim razumijevanjem podrže mlade sportaše na njihovom sportskom putu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa