Godišnjak i kalendar poljoprivrednih radova promovira Vodnjanštinu

0
Kažun; tipičan motiv Vodnjanštine
Kažun; tipičan motiv Vodnjanštine

Grad Vodnjan i Udruga Agroturist već tradicionalno izdaju vrlo zanimljiv i koristan kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova koji je informativnog i edukativnog karaktera od važnosti prvenstveno za poljoprivrednike. Urednica Kalendara, Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio, voditeljica stručne službe u udruzi „Agroturist“, istaknula je da su u kalendaru i godišnjaku poljoprivrednih radova za 2018. godinu prisutne aktualnosti, teme i informacije koje su vezane uz poljoprivredu, ali i ostale teme od važnosti za građane. U Kalendaru se nalaze savjeti i informacije koje opisuju radove oko pojedinih poljoprivrednih kultura, brojni gastronomski recepti na bazi autohtonih namirnica te aktualnosti i manifestacije na području Grada.

Gradonačelnik Klaudio Vitasović izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine izdan ovaj važan Kalendar za poljoprivrednike i za sve one koje vole zanimljivosti, tradiciju i gastronomiju. „Kalendar je postao promotor kulture, poljoprivrede i turističkog potencijala Vodnjanštine. Konstantna edukacija poljoprivrednika prioritet je i zadatak Udruge „Agroturist“ i Grada Vodnjana te je stoga važno da i dalje izdajemo ovaj Kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova te da maksimalno promoviramo posebnosti našega Grada“ naglasio je Gradonačelnik.

U Kalendaru i godišnjaku poljoprivrednik radova za 2018. godinu obuhvaćene su informacije i upute vezane uz radove u masliniku koje opisuje Edi Družetić, radove u vinogradu i podrumu koje opisuju Tomislav Plavša i Franko Raguž, radove u povrtnjaku koje opisuje Dubravka Orlić Bašlin, tradicionalne gastro recepte sa autohtonim namirnicama koje potpisuje AZRRI (Agencija za ruralni razvoj Istre), informacije i pojedinosti o svecima koje opisuje vlč. Marijan Jelenić  te zanimljivosti i manifestacije na području Grada Vodnjana. Za prijevod i lekturu bila je zadužena tvrtka Atinianum, a fotografije u Kalendaru su autora Danila Dragosavca i Bernardine Hlevnjak Pastrovicchio. Oblikovanje Kalendara potpisuje tvrtka MOD.

Kalendar se može kupiti od ponedjeljka, 11. prosinca 2017. godine, u Turističkoj zajednici Grada Vodnjana Narodni trg 10, po cijeni od 40 kuna. Ovim tradicionalnim Kalendarom Grad Vodnjan-Dignano i Udruga Agroturist žele poželjeti svima čestit Božić i sretnu Novu 2018. godinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa