Advent Poreč: Zbog lošeg vremena koncert Vatre odgađa se za subotu

0
Advent Poreč
Advent Poreč

Drugu večer porečkog Adventa obilježila je dupkom ispunjena Mala galerija Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u kojoj je otvorena izložba u sjećanje na Renca Kosinožića – Moje more. Istovremeno, na Trgu Matije Gupca porečka vokalna skupina Le Parentine zagrijala je okupljenu publiku istarskim, talijanskim, albanskim i makedonskim napjevima. Uz to, za najmlađe je organizirano čitanje bajki u Kućici Djeda Mraza.

Zbog najavljene kiše, programi najavljeni za danas i sutra ujutro na Trgu Matije Gupca neće se održati. Koncert Vatre prebacuje se na sutra u 21 sat, a kao uvertira u dobar provod, s početkom u 19.30 sati, održat će se koncert Febre. Prvo ovogodišnje izdanje manifestacije Slatko jutro na kojoj će posjetitelji moći besplatno degustirati čokoladne slastice i božićne kolače pripremljene od učenika Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, održat će se, umjesto ove, iduće subote s početkom u 10 sati na Trgu Matije Gupca. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti tisuće slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća i to potpuno besplatno.

Sutra u 18 sati na Trgu Matije Gupca održat će se dječja predstava „Zimski san“ udruge Birikina,  i to s glavnim likovima Božanom - koja predstavlja Božić, Silvestrom - koji  je predstavnik Nove godine i Zvjezdanom - koja predstavlja zvijezdu repaticu.

Kako dobra atmosfera oko porečkog Adventa, unatoč kiši, ne bi stala pobrinut će ugostitelji sa svojom ponudom u adventskim kućicama, besplatno klizalište i glazba na Trgu Matije Gupca danas kroz cijeli dan, kao i programi Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta Poreč. S početkom u 17 sati, u  Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice održat će se edukativna radionica Petkom u pet, na temu „Knjižnično novo ruho“, dok vas u porečkom kinu očekuju filmovi Coco i velika tajna te Kraljica pokera.

Kako bi u svakom trenutku mogli pratiti atmosferu na Trgu Matije Gupca, postavljene su kamere u Parku: https://www.youtube.com/watch?v=9JPWBnrfxN8&feature=youtu.be i na klizalištu: https://www.youtube.com/watch?v=uMmYb76l1kA , s live prijenosom.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, a partneri su Plava Laguna i Valamar Riviera, dok su suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa