Obnove cesta kroz Kapelicu i Starce ovise u ŽUC-u i HC-u

0
Cesta kroz Kapelicu
Cesta kroz Kapelicu

„Do kraja ove godine bit će završeno projektiranje obnove ceste kroz Kapelicu od rotora do skretanja za Kanfareliće, a u sljedećoj godini od Kanfarelića do Morčaka. Projekti obuhvaćaju uređenje oborinske odvodnje, sanaciju kolnika i izgradnju nogostupa. Cesta je u ingerenciji Županijske uprave za ceste, pa će ona snositi troškove“, informirao je Gradsko vijeće gradonačlenik Valter Glavičić.  

Učinio je to odgovarajući vijećniku Ivanu Peršiću (IDS) koji je pitao kako se može riješti problem vode na cesti na početku naselja i u Salakovcima. Gradonačelnik smatra da se radi o manjoj poteškoći koja se može riješiti čišćenjem ispusta, a znatno veće brige zadaju mu dotrajalost kolnika i nedostatk nogostupa jer Kapelica postaje sve veće i prometnije naselje.

„Nedavno su gradske službe i predstavnici ŽUC-a zajedno obišli Kapelicu i došli smo do zajedničkog zaključka o tome da cestu treba obnoviti“, kaže gradonačelnik. Kada će se pristupiti radovima, ovisi o mogućnostima ŽUC-a, jednako kao što o mogućnostima Hrvatskih cesta ovisi hoće li obnovu kolnika Pulske ulice uvrstiti u proračun za 2018. godinu.

Pitanje o tome kada se može očekivati obnova te ulice postavio je Daniel Mohorović (SDP) podsjetivši gradonačelnika da je u izvješću o svom radu u prvih šest mjeseci ove godine naveo da su nastavljene aktivnosti na ''izradi projektne dokumentacije (idejni projekt) za rekonstrukciju Pulske ulice (dio državne ceste D66) za potrebe ishođenja lokacijske dozvole što je potrebno radi parcelacije i otkupa dijela zemljišta za tu investiciju''. Gradonačelnik je odgovorio da su u međuvremenu imovinsko pravni odnosi riješeni te da se nada da će Hrvatske ceste projekt uvrstiti u svoj program za 2018. godinu. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa