doček u podne

Lighthouse Band, Mia Dimšić i DJ Nikola Z Kukurini u Medulinu

0
Mia Dimšić (foto: Instagram)
Mia Dimšić (foto: Instagram)

Ovogodišnji bogat program blagdanskih događanja „Prosinac u Općini Medulin 2017.“ Općina Medulin pripremila je u suradnji s udrugama, organizacijama i vrijednim pojedincima koji djeluju na njenom području, zahvaljujući kojima će se kroz cijeli mjesec u naseljima općine mještani i posjetitelji, mali i veliki moći zabaviti i uživati u raznovrsnim sadržajima.

„Prosinac u Općini Medulin 2017.“ započeo je 1.12.2017. u Zavičajnoj galeriji Crnobori u Banjolama, svečanim otvorenjem izložbe fotografija „Otkriveno, otvorenih očiju!“, u organizaciji udruga Format i RotondU Premanturi prosinački događaji započinju ovoga četvrtka, 7.12., predavanjem župnika Antuna Nižetića na temu Torinskog platna, u organizaciji Fenolige, udruge u kulturi i JU Kamenjak. U petak, 8.12., s početkom u 10 sati ujutro, najmlađi će Premanturci i svi zainteresirani moći uroniti u svijet bajki kroz predstavu Teatra Naranča „3, 2, 1 Božić!“ koju u zgradi JU Kamenjaka (stare Škole na Placi) organizira Fenoliga, udruga u kulturi.

Žive jaslice

Za ljubitelje dobre klapske glazbe, Javna ustanova Kamenjak u petak 15.12. na samom ulazu u Premanturu priprema koncert klape Iskon i klape Contra, dok će ljubitelji klasične glazbe već u nedjelju, 17.12. u Crkvi Sv. Lovre zahvaljujući Fenoligi, udruzi u kulturi, moći uživati u Božićnom koncertu „Fenoliga classic tria“, u kojemu muziciraju Nataša Dragun i Samanta Stell na flauti te Anica Franjul za pianom. Drugo predavanje u „Školi“ udruga Fenoliga priprema u suradnji s JU Kamenjak i Politehnikom iz Pule, ono će se održati u četvrtak, 21.12. s početkom u 19 sati. Ekonomist dr.sc. Saša Petar govoriti će na temu Kulture suradnje ili kulture svađanja. Utorak 26.12., rezerviran je već tradicionalno za „Žive jaslice“ koje će se i ove godine uprizoriti na lokaciji Pećine na ulazu u Premanturu, u organizaciji Župe sv. Lovre.

U Pomeru će pak, drugu godinu za redom, u nedjelju 17.12., od 14 sati mještani u suradnji s Mjesnim odborom Pomer pripremati svoju verziju Jaslica, na mjesnom trgu kod bunara. Prilika je to za susret i druženje malenih i velikih Pomeraca, u kojoj će u zajedništvu i veselju predstaviti sumještanima i svim prolaznicima namjernicima ovogodišnje „Jaslice na bunaru“.

Blagdanska događanja u Medulinu započinju tradicionalno 6.12., kićenjem velike jelke na Placi. Djeca iz vrtića i osnovnoškolci općine Medulin uz animaciju dočekuju Sv. Nikolu u sklopu programa kojeg je pripremila udruga MedulinArt. Istog dana u popodnevnom terminu od 17 sati, udruga Studio Valeria u Multimedijalnom centru Općine Medulin za zainteresirane male i velike priprema kreativnu radionicu izrade čestitki.

Četvrtak 7.12. rezerviran je za ples! Od 18 sati na medulinskoj Placi Plesni studio Pirueta poziva sve zainteresirane da im se pridruže te u ritmu muzike pretvore Placu u veliki plesni podij. Uz ugostiteljsku ponudu toplog čaja i kuhanog vina, nikome neće biti hladno. Istovremeno će u srednjovjekovnoj medulinskoj Loži za posjetitelje biti otvorena Kuća Djeda Mraza koju su i ove godine uredile i prekrasnim ukrasima okitile članice udruge MedulinArt. One u petak 8.12. za najmlađe u 3mc-u pripremaju „Božić kaj nikad“.

Subota 9.12. u znaku je zabave i glazbe, pa tako udruga MedulinArt sve mještane i posjetitelje poziva na Placu, gdje će u 19 sati započeti koncert grupe In vino veritas, dok će najmlađi od 18 sati u prostoru 3mc-a uživati u posebnom programu „Disco night za djecu“. U istom će se prostoru u nedjelju 10.12., u organizaciji MedulinArta s početkom u 18 sati Teatar Naranča predstaviti izvedbom dječje predstave „Tri, dva, jedan, Božić!“, dok će od 18.30 u Loži biti otvorena za posjete Kuća Djeda Mraza. Djed Mraz će u svojoj kući – Loži na medulinskoj Placi dočekivati mališane i u narednim danima tijekom prosinca. Udruga Studio Valeria u ponedjeljak 11.12. u prostoru Galerije Valeria u 19 sati svečano otvara izložbu „Kreativnost i život“, a Općina Medulin u utorak 12.12., u 19 sati poziva svoje mještane i zainteresirane posjetitelje u 3mc, na prezentaciju kalendara Općine Medulin za 2018. godinu.

U 3mc-u če se u srijedu 13.12. s početkom u 18 sati održati Božićna produkcija DKUS Mendule, a u četvrtak 14.12., također od 18 sati, prezentacija kalendara Dječjih vrtića Medulin za 2018. godinu. Solistički koncert Noela Dožića na harmonici ljubitelji klasične glazbe moći će poslušati u Crkvi Sv. Agneze u nedjelju 17.12., u 20 sati. U medulinskoj župnoj crkvi Sv. Agneze, tijekom prosinca svi zainteresirani mogu razgledati prekrasne velike jaslice, koju drugu godinu za redom s ljubavlju i velikom predanošću izrađuje i predstavlja gospodin Krunoslav Oreški.

Općina Medulin za svoje je najmlađe, djecu jasličke i vrtičke dobi i ove godine pripremila božićne poklon pakete koji će se uz prigodni program u realizaciji DV Medulina, mališanima koji ne pohađaju taj vrtić podijeliti u ponedjeljak 18.12. Novogodišnja predstava „Vile i vilenjak“, doček Djeda Mraza i podjela paketa za djecu jasličke dobi na rasporedu je u prostoru DV Medulina (Munida 3/A) od 17 sati, dok isti program za djecu vrtičke dobi slijedi od 18.30 sati. Također u ponedjeljak 18.12., Općina Medulin za sve zainteresirane u prostor 3mc-a, s početkom u 19 sati, dovodi gostujuću predstavu Teatra Gavran „Lutka“.

Osnovnoškolci će u druženju sa svojim obiteljima u matičnoj osnovnoj školi, dr. Mate Demarina u Medulinu, u srijedu 20.12., u 17 sati održati Božićnu školsku priredbu, a udruga Sakramenski sve svoje prijatelje i ljubitelje glazbe poziva na Božićni koncert kojeg će 27.12. održati u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin, s početkom u 20.30 sati. Završnica blagdanskih događanja na području općine Medulin je „Doček Nove godine u podne“, kojeg drugu godinu za redom Općina Medulin priprema na medulinskoj rivi, kod Malina na vitar.

Ulaz besplatan

Program dočeka Nove godine u podne kod Malina na vitar u Medulinu započinje u 10.30 ujutro. Djeca će imati priliku dočekati dječju Novu godinu uz za njih posebno pripremljen program dočeka te zabavne igre i animaciju Zemlje zabave. Za sve zainteresirane, u kategorijama djece i odraslih organizirati će se atletska utrka sa startom i ciljem na istoj lokaciji, a svi će posjetitelji ovog događaja Novu godinu dočekati u 12 sati uz bogati glazbeni program u kojem će publiku zabavljati DJ Nikola z Kukurini, Lighthouse band i Mia Dimšić. Na dočeku posjetitelje očekuje i bogata gastro ponuda.

Uz informaciju da je ulaz na sva događanja organizirana u sklopu Prosinca u Općini Medulin 2017. za posjetitelje slobodan, te nadu da će mještani, gosti i posjetitelji svih mjesta na području općine Medulin uživati u pripremljenom bogatom programu, Općina Medulin zahvaljuje svima koji su sudjelovali u njegovoj pripremi i realizaciji te svim svojim mještanima i posjetiteljima želi vesele i ugodne blagdane.

Cijeli program „Prosinac u Općini Medulin 2017.“, po naseljima općine, možete pogledati ovdje.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa