Umag: Odbojkom protiv ovisnosti

0

Grad Umag i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Umaga, u suradnji s Odbojkaškim klubom Umag, u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti, organizirali su šesto izdanje odbojkaškog turnira pod nazivom „Ti biraš: izaberi život! - La vita è una scelta: sceglila!“. Turnir je održan u 2. prosinca u sportskoj dvorani OŠ Marije i Line Umag. 

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Umaga Slaviša Šmalc je službeno otvorio turnir osvrnuvši se na značaj obilježavanja Mjeseca borbe protiv svih vrsta ovisnosti. Uz pročelnika Šmalca, prisutnima se obratio i zamjenik načelnika Policijske postaje Umag Darko Paver. 

Na turniru je sudjelovalo devet ekipa, od kojih ustanove i tvrtke u vlasništvu Grada Umaga, umaške osnovne škole, Policijska postaja Umag te Policijska uprava istarska. Treće je mjesto osvojila ekipa Policijske postaje Umag, drugoplasirana je ekipa Osnovne škole Marije i Line, dok se prijelazni pehar iz Pule vratio u Umag, i to domaćoj ekipi Grada Umaga.

U okviru turnira, a povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, istoga dana u 16:00 sati održana je prezentacija sjedeće odbojke u organizaciji Udruge „Pružam ti ruku-Ti porgo la mia mano“, a u suradnji s umaškim ženskim i muškim odbojkaškim klubovima. Prezentaciju je održao Hrvatski savez sjedeće odbojke (HSSO), odnosno hrvatska ženska reprezentacija sjedeće odbojke s pomoćnikom izbornika Draganom Maretićem, te članice i članovi umaških odbojkaških klubova. Pred početak ove revijalne utakmice, prisutnima su se obratili zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman, predsjednica Udruge „Pružam ti ruku-Ti porgo la mia mano“ Slavica Renko te predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Ivana Pavić, koja je i službeno najavila početak utakmice. Spoj promocije sjedeće odbojke, sporta koji je ušao u paraolimpijski program 1976. godine u Torontu, i obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom idealan je način osvješćivanja javnosti o pomoći i potrebama osoba s invaliditetom s jedne strane, kao i motivacija skupini građana s invaliditetom da se uključe u sport te ustraju s aktivnim i zdravim životom, s druge.

Dvjestotinjak je sudionika tijekom subote sportom slalo jasnu poruku zajednici povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti te Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Jer život je jedan, stoga upravo njega treba i odabrati. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa