Gradonačelnik Umaga ugostio delegaciju 154. brigade Hrvatske vojske

0
S prijema povodom obljetnice ustroja 154. brigade HV-a
S prijema povodom obljetnice ustroja 154. brigade HV-a

Povodom obilježavanja 26. obljetnice ustroja 154. brigade Hrvatske vojske 28. studenog gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i njegov zamjenik Ivan Belušić ugostili su delegaciju Udruge 154. brigade Hrvatske vojske predvođenu predsjednikom Matom Magdićem. Prijemu su prisustvovali pukovnik i ratni zapovjednik brigade Dragutin Dika, predstavnici UHBDR-Poreč na čelu s Mirom Šošićem, kao i delegacija UHBDR Pazinštine predvođena predsjednikom Josipom Šiklićem.

Nakon uvodnih pozdrava, gradonačelnik Bassanese službeno se zahvalio pripadnicima 154. brigade HV na iznimnom doprinosu u Domovinskom ratu.„U ime Grada Umaga, i svoje osobno, zahvaljujem se svima vama na svemu što je učinjeno u stvaranju neovisnosti. Kao član 154. brigade HV mogu s ponosnom reći kako smo branili istinske vrijednosti te zajedno postavili temelje za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku.“ izjavio je Bassanese u svom obraćanju.

154. brigada Hrvatske vojske ustrojena je 1. prosinca 1991. godine, temeljem odluke Ministra obrane Republike Hrvatske, u Pazinu te je bila sastavljena od vojnih obveznika Buzeštine, Labinštine, Pazinštine, Poreštine te onih s područja nekadašnje Bujštine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa