uljanik

Uprava: 'Idemo u restrukturiranje, knjige narudžbi i navozi su puni'

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Uprava Uljanika je sindikate koji djeluju u tom brodogradilištu u četvrtak upoznala s planovima restrukturiranja te ulasku strateškog partnera koji bi s državom podijelio troškove restrukturiranja i ojačao pregovaračku poziciju pred Europskom komisijom, piše Jutarnji list.

"Sindikatu smo potvrdili interes za ulaganjem više strateških partnera, odnosno nastavkom razvijanja brodogradnje na obje lokacije, u Puli i Rijeci", rekao je nakon sastanka direktor poslovno-informacijskih sustava Uljanika Hrvoje Markulinčić. Uljanik po njegovim riječima razgovara s nekoliko ozbiljnih domaćih i stranih tvrtki u branši i izvan nje, piše Jutarnji.

 "Uljanik brodogradilište, u zadnjih deset godina iscrpljeno krizom, ipak je učinilo neke ozbiljne i važne korake, kako za  brodogradnju tako i državu u cjelini. Sada, kada su knjige narudžbi i navozi puni, pravo je vrijeme za početak restrukturiranja. Restrukturirati brodogradilište kada su navozi prazni, vjerujte mi, jako je teško", zaključio je Markulinčić.  Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Vedran Dragičević ocijenio je trenutno stanje u Uljaniku dobrim, ali smatra da bi ga Vlada trebala financijski poduprijeti dok ne dođe strateški partner. Bilo bi dobro da strateški partner bude iz Hrvatske, kaže Dragičević za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa