Ivan Jakovčić

'Potrebna nam je održiva energetska budućnost turizma'

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

U Europskom parlamentu je 23. studenoga održana konferencija pod nazivom „Održiva energija i poticanje energetske učinkovitosti na Sredozemlju“ koja je okupila stručnjake iz dvadesetak regulatornih tijela i agencija iz energetskog sektora zemalja na sjevernoj i južnoj obali Sredozemnog mora. Domaćin Konferencije, zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić (ALDE/IDS), u svom uvodnom obraćanju istaknuo je da sunčeva energija i drugi obnovljivi izvori trebaju biti temelj održive energetske budućnosti turizma na Mediteranu.

„Sudionike Konferencije pozvao sam na konkretnu zajedničku akciju. Potrebna nam je održiva energetska budućnost turizma temeljena na obnovljivim izvorima. Na prvom mjestu tu je, nedvojbeno, sunčeva energija. Ta energija, koje na Mediteranu imamo pregršt, treba biti  temelj odgovornog i održivog razvoja turizma“, istaknuo je Jakovčić.

Pokretanje konkretnih projekata na pan-euro-mediteranskoj razini je nešto s čime se ne smije odugovlačiti, smatra zastupnik IDS-a.

„Kroz koordinirana ulaganja u obnovljive izvore ulaže se u energetsku budućnost cijelog turističkog sektora. U pojedinim zemljama na Sredozemlju imamo dobrih primjera koje treba iskoristiti. Cilj nam je zajednički: turizam treba razvijati održivo“, zaključio je Jakovčić.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa