Tar-Vabriga

Osnovan klub Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

0

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Poreč i uz nazočnost predstavnika općine Tar-Vabriga, članova Središnjeg odbora ogranka Poreč i predsjednika Kluba Vižinada u Vatrogasnom domu u Taru održan je osnivačko-izborni sabor drugog po redu kluba UDVDR-a ogranka Poreč - Kluba Tar-Vabriga - Torre-Abrega.

U svom obraćanju okupljenim braniteljima predsjednik ogranka Poreč Miro Sošić rekao je da je inicijativa o osnivanju kluba Tar-Vabriga - Torre-Abrega, koja je sastavni dio Plana rada ogranka za 2017. godinu naišla na podršku branitelja sa područja općine, te da smo se danas zahvaljujući tome okupili na osnivačkom saboru koji je ujedno i izborni. Predložio je dnevni red i radna tijela kako bi sabor mogao nastaviti sa svojim radom.

U nastavku, nakon što je prihvaćen Poslovnika o radu osnivačko-izbornog Sabora Kluba Tar-Vabriga - Torre-Abrega i nakon što su donijeta Temeljna pravila Kluba, pristupilo se izboru tijela i dužnosnika.

Za predsjednika kluba jednoglasno je izabran Valter Knapić, za potpredsjednik Danilo Dassena a preostala tri člana središnjeg odbora čine: Fabrizio Labinac, Danilo Filipović i Lino Bernaca. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Andrea Zenaro, a za tajnika Diego Babić.

Novoizabrani predsjednik kluba Valter Knapić zahvalio se na izboru i predložio program rada za 2018. kojeg su sabornici jednoglasno donijeli. Predsjednik Općinskog vijeća Tar-Vabriga - Torre-Abrega Mladen Vojinović  pozdravio je suborce, ispričao odsustvo općinskog načelnika koji nije mogao prisustvovati zbog drugih obveza te obećao svesrdnu podršku i pomoć općine u radu kluba.

Suborce je također pozdravio i predsjednik Kluba Vižinada Marcel Beato kojeg raduje osnivanje još jednog Kluba na poreštini, te se nada dobroj suradnji.

Nakon diskusije u kojoj je nekoliko branitelja zatražilo da se informira sve branitelje sa područja općine o osnivanju Kluba, o njegovim aktivnostima i o radu Ogranka, predsjednik ogranka Miro Sošić upoznao ih je sa sportskim susretima braniteljskih udruga proizašlih iz 154. brigade HV koji se održavaju 25. studenog u Poreču, te ih pozvao na sudjelovanje. (Tekst: B. Šverko, foto: Slike: M. Filipović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa