Istarski HDZ pohvalio IDS-ovu potporu u Saboru

0
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Nakon što je IDS-ov zastupnik Tulio Demetlika u Saboru podržao HDZ-ov prijedlog rebalansa proračuna, o tome se očitovao istarski HDZ, navodeći kako pohvaljuje svaku suradnju za boljitak naših sugrađana, a posebno ističu važnost razvoja političkog dijaloga IDS-a kojeg se nije moglo do sada vidjeti u odnosu na HDZ.
U Istarskom HDZ-u ističu da su oni uvijek otvoreni za suradnju sa svim dionicima kada se radi o dobrobiti Istre i Hrvatske.
"Možda je ovo početak novog odnosa između  IDS-a i Vlade RH, koju predvodi HDZ. Ukoliko je to tako, Istra  će biti naprednija i u kulturi političkog dijaloga. Čini se kako je IDS, kao mala regionalna stranka, shvatio kako su suradnja i dijalog imperativ u razvoju hrvatskog društva i države", zaključuju iz istarskog HDZ-a.

Demetlika: To je stav stranke

Tulio Demetlika je za Jutarnji list izjavio kako je njegovo glasovanje odraz stava stranke.

 "Relans sam podržao jer je pokazao da se povećava financijska stabilnost, smanjuje dug i deficit što je dobro za građane", objasnio je u telefonskoj izjavi Demetlika, koji je za glasovanja u sabornici bio jedini IDS-ov zastupnik.

 "Čim je nešto pozitivno i u korist građana, nije razlog da kao opozicija to ne prihvatimo", naglasio je.

 Hoće li IDS biti i za državni proračun za iduću godinu Demetlika u petak nije decidirano rekao.  Ovisno o raspravi i prihvaćanju naših amandmana i ubuduće smo spremni glasati za odluke i zakone koje predlože vladajući, a idu u korist građana, poručio je Demetlika.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa