Ako je Mate Parlov bio Rocky, legendarni Aldo je bio Mickey

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Mati Parlovu bio je poput oca. S njim je osvojio medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, a sve je kulminiralo zlatom na OI-ju u Münchenu, piše 24sata.

Ako ste gledali “Rockyja”, onda se sigurno sjećate Mickeya Goldmilla, simpatičnog starca koji tjera Rockyja na treninge, ponavljajući mu da ima talent za prvaka. Nema tu elektroničkih pomagala, digitalnih traka za trčanje i slično. Livada, cesta, dvorana i vreća. Tako je bilo i s Aldom i Matom Parlovim. Baš kao Mickey i Rocky. - E, otprilike kao Mickey. Aldo je živio boks, ali nije htio postati profesionalni trener. Imao je lijep posao u Uljaniku i nije ga htio ostaviti. Bio je vrlo strog, znao je Matu Parlova otjerati s treninga. Mene nije nikad otjerao jer sam imao višak kilograma, pa sam morao skidati - prisjetio se Dorian Čalić, pulski boksački trener, piše taj list.

Strogoća mu je bila glavni karakter. Uostalom, kao Mickeyu iz filma. - Jednom smo išli na turnir u Italiju. Kad smo sjeli u auto, rekao nam je: ‘Pogledajte imate li putovnice kod sebe, nemoj da je netko zaboravio, bolje da mi ne dolazi pred oči’. Stigli smo na granicu, pokazali smo putovnice, a kad je carinik pitao Aldu - on ju nije imao! Poludio je. Morali smo se vraćati. Cijelim putem vikao je: ‘Žena me natjerala da promijenim jaknu, a u njoj je bila putovnica’. Ali nije mu bilo teško vratiti se doma i odmah nazad za Italiju. Takav je bio, živio je boks do posljednjeg dana, dolazio u dvoranu, pričao o boksu. Aldo je bio pravi čovjek - rekao je Čalić za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa