POU Umag pozvan kao predavač na drugoj Regionalnoj konferenciji EPALE

0

U Banja Luci je od 9. do 10. studenog održana druga Regionalna konferencija EPALE-Elektronička platforma za obrazovanje odraslih u Europi, na kojoj su se okupili najznačajniji dionici sustava odgoja i obrazovanja iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Tema ovogodišnje regionalne konferencije bila je „Kvaliteta u obrazovanju odraslih", a organizator je Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Bosne i Hercegovine, odnosno EPALE NSS Hrvatske, Crne Gore, Slovenije te Bosne i Hercegovine u ulozi domaćina.

Cilj konferencije EPALE je poboljšanje kvalitete i načina pružanja usluga učenja odraslih u Europi, uspostava snažnog paneuropskog sektora učenja odraslih te omogućavanje stručnjacima i multiplikatorima u području obrazovanja odraslih da dopru do svih odraslih. Razvoj e-platforme EPALE počeo je u proljeće 2014. godine, a danas ova platforma ima preko 30.000 članova.

Partner organizacije Regionalne konferencije sa strane Republike Hrvatske je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koja je na Konferenciji omogućila sudjelovanje nekim od najaktivnijih i najrenomiranijih ustanova za obrazovanje odraslih, od kojih i umaško POU „Ante Babić“ Umag. Iz Hrvatske na Konferenciji su još sudjelovali Učilište „Diopter“ iz Pule, Narodno sveučilište iz Rijeke, Pučko učilište iz Čakovca te Pučko učilište iz Vukovara.

Na ponos Grada Umaga, Hrvatsku je na konferenciji predstavljala Tatjana Vujić, v.d. ravnateljice umaškog Učilišta, koja je govorila na temu „Ustanove za obrazovanje odraslih kao dionici regionalnog razvoja cjeloživotnog učenja". Predavanje prof. Vujić izazvalo je veliko zanimanje sudionika, što je rezultiralo raspravom na temu financiranja ustanova za obrazovanje odraslih, čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave.

U raspravi je sudjelovao i pročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Umaga Slaviša Šmalc, koji je govorio o važnosti ustanova za obrazovanje odraslih kao pokretača razvoja i zadovoljenja potreba građana jedne jedinice lokalne samouprave, ističući kako je uska suradnja između JLS-a i obrazovnih institucija izuzetno bitna, posebice za osiguranje financiranja potreba iz fondova EU-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa