tulio Demetlika:

Novim zakonom o lokalnoj samoupravi neće se ništa promijeniti

0
Tulio Demetlika
Tulio Demetlika

Saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Tulio Demetlika na početku sjednice Odbora, održane 8. studenog, izrazio je još jedno razočarenje u ovu Vladu.

Naime, kako je na dnevnom redu današnje sjednice bio prijedlog Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Demetlika je istaknuo da se o reformi lokalne samouprave govorilo mnogo u prethodnim godinama, pogotovo tijekom predizbornih kampanja.

- Zato smo očekivali od ove Vlade puno više i ne samo kroz novi Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi nego kroz cjelovita rješenja.

Prema saborskom zastupniku IDS-a, rješenja moraju obuhvatiti i Zakon o financiranju lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o upravljanju državnom imovinom te Zakon o regionalnom razvoju.

Time, smatra Demetlika, bismo napokon krenuli u nužnu decentralizaciju zemlje po uzoru na najrazvijenije države Europe.

- Ako pogledamo prijedlog ovog Zakona koji imamo danas na dnevnom redu, u suštini mijenja se samo način razrješenja nositelja izvršne i predstavničke vlasti. To je iz perspektive IDS-a, samo administrativna, a ne sadržajna odluka kojom se ništa neće promijeniti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa