VELIKI INTERES

Prijave na projekt Moj Poreč bez azbesta produžene do 27. studenog

0

Grad Poreč već tri godine zaredom vrlo uspješno provodi natječaj ''Moj Poreč bez azbesta'', s ciljem sufinanciranja uklanjanja krovnih pokrova koji sadrže azbest, te se svake godine za ovu namjenu u gradskom proračunu osiguravaju sredstva u iznosu od 150.000,00 kn. Kroz dosadašnju provedbu natječaja građani su mogli ostvariti pravo na bespovratna sredstva  u iznosu od 100,00 kn/m2 uklonjenog krovnog pokrova koji sadrži azbest, odnosno do maksimalnog iznosa od 10.000,00 kn po objektu, a predviđa se da bi uz već uklonjenih 2.200 m2 krovnih pokrova koji sadrže azbest, ove godine ta količina mogla prijeći brojku od 3.000 m2.

Upravo zbog velikog broja upita i interesa, gradsko poduzeće Parentium obavještava građane da je rok za dostavu podataka o lokacijama, količinama, vrsti i statusu materijala, te objektima koji se nalaze na području Grada Poreča, a  u kojima ili na kojima se nalazi azbest, produljen do 27. studenog 2017. godine.

Sukladno Pravilniku o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest (NN 69/16), Grad Poreč  10. listopada objavio je javni poziv putem kojeg poziva sve vlasnike, odnosno korisnike građevina na području Poreča u kojima ili na kojima se nalazi azbest, da Gradu Poreču dostave podatke o lokacijama, količinama, vrsti i statusu materijala, te objektima u/na kojima se nalazi azbest.

Naime, prema navedenom Pravilniku, vlasnik, odnosno korisnik građevine u kojoj se nalazi azbest, dužan je dostaviti tražene podatke radi planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest.

Svrha objave Javnog poziva je prikupljanje podataka o trenutnom stanju na terenu, te stvaranje baze ulaznih podataka s terena, a što će biti podloga za kvalitetno planiranje i osmišljavanje konstruktivnih načina i dinamike uklanjanja istog, čemu će se pristupiti po okončanju roka za dostavu podataka.

Dostavu podatka građani vrše putem Prijavnog obrasca koji se nalazi u prilogu. Dodatno, obrazac Javnog poziva za prikupljanje podataka o objektima, lokacijama, količinama, vrsti i statusu materijala koji sadrži azbest dostavljen je kućnu adresu uz račune za odvoz smeća komunalnog poduzeća Usluga Poreč d.o.o. svim kućanstvima na području bivše općine Poreč, u slučaju da privatne osobe s prebivalištem izvan Poreča koje imaju u vlasništvu ili pak koriste objekt/građevinu koja se nalazi na području Poreča, budu pravovremeno izviještene o objavi, te im je na navedeni način pružena mogućnost dostave traženih podataka.

Ispunjeni Prijavni obrazac građani Gradu Poreču mogu dostaviti na jedan od slijedećih načina:
- elektronskom poštom na adresu: gordana.lalic@porec.hr
- redovnom poštom na adresu: Grad Poreč, Obala Maršala Tita 5, 52440 Poreč, uz napomenu: ''Azbest''
- sobno u pisarnicu Grada Poreča na adresi Obala Maršala Tita 4, 52440 Poreč 

Ispunjavanjem i dostavom Prijavnog obrasca građani će izvršiti obvezu dostave podataka, doprinijeti očuvanju zaštite okoliša i zdravlja svih građana našeg grada, te olakšati daljnje planiranje sredstava potrebnih za zbrinjavanje opasnog otpada koji u sebi sadrži azbest.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa