Pino Ivančić o HDLU Istre: Nastavlja se gacanje

0
Josip Pino Ivančić
Josip Pino Ivančić

Pulski performer Josip Pino Ivančić nezadovoljan je stanjem u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Istre te je prije nekoliko dana poslao otvoreno pismo "članstvu i 'članstvu', institucijama i medijima". Pismo donosimo u cijelosti:

"Kotrljanje i gacanje po močvari nastavlja se i dalje u HDLU Istre. Nakon poznatih natezanja i prepucavanja stanje je ostalo pa skoro i gore. Suštinski problemi nisu riješeni. Samo 'zakonsko' funkcioniranje i međuartistički odnosi pokazali su se na tvz. 'skupštini' u nedemokratskom ozračju, tako da je dio utemeljitelja društva demonstrativno napustio skup.

Silovanje procedure, članstva i fingiranje kvoruma, na tvz. 'skupštini', za zadovoljavanje tvz. vanjske forme radi dobijanja 'obećanog' novca i poravnanja dugova ??? od koga ??? Problemi i ekipa koji su doveli do nefunkcioniranja gurnuti su pod tepih i presložila se samo skoro ista ekipa. Zadovoljavanje vanjske forme, fasade (stuko e pitura) uz 'liječenje' vlastitih artfrustracija i sitnog koristoljublja, sitnijih pogodnosti uz novo preslagivanje stare/skoro iste ekipe i to je epilog tzv. 'skupštine' i nastavka...", napisao je Ivančić u otvorenom pismu.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa