Elena Puh Belci primila haškog tužitelja Sergea Brammertza

0
Serge Brammertz i Elena Puh Belci
Serge Brammertz i Elena Puh Belci

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci primila je 13. listopada u prostorijama Komunalne palače tužitelja Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Sergea Brammertza koji u Puli boravi povodom otvaranja SENSE – Centra za tranzicijsku pravdu, a u sklopu boravka u Puli Brammertz će sudjelovati na dvodnevnoj konferenciji „Uništavanje kulturnog naslijeđa, poslijeratna obnova i izgradnja povjerenja“.

U ime Istarske županije tužitelja je pozdravio i zamjenik župana Fabrizio Radin. Zamjenica gradonačelnika Brammertzu je zaželjela dobrodošlicu i ugodan boravak te ga je ukratko upoznala s bogatom poviješću Pule i aktualnim gradskim projektima.

„Pula je u svojoj tri tisuće godina dugoj povijesti imala brojna iskušenja koja za sobom nose ratna previranja. Ponosni smo na naše vrijednosti mira, tolerancije, međusobnog uvažavanja i suživota koje su duboko utkane u temelje suvremene Pule. Pula se iz jakog vojnog i industrijskog grada danas sve više okreće turizmu i iz godine u godinu ruši sve rekorde posjećenosti. Grad se ubrzano razvija i ponosni smo na činjenicu da je Pula danas jedan od najboljih gradova za život i poslovanje u cijeloj Hrvatskoj“, kazala je među ostalim zamjenica gradonačelnika.

Zahvalivši na prijemu, tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Serge Brammertz izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Pulu te je vjerovanja kako će konferencija opravdati očekivanja.

Cilj konferencije Uništavanje kulturnog naslijeđa, poslijeratna obnova i izgradnja povjerenja je analizirati što je u zadnja dva desetljeća učinjeno i naučeno o značaju kulturnog i vjerskog nasljeđa u ratnim sukobima i koji izazovi ostaju u pitanjima obnove kulturnog naslijeđa, poslijeratne izgradnje mira i problema podijeljenih društava na području jugoistočne Europe. U sklopu predstavljanja SENSE Centra koji se nalazi na Danteovom trgu bit će otvorena i izložba Spomenici na nišanu koja u Pulu stiže s nakon predstavljanja u Zagrebu, Beogradu te Sarajevu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa