Na sajam pršuta u Tinjan stiže 45 pršutara, dođite i vi!

0

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu u proteklih deset godina koliko se održava posjetilo je oko  200 tisuća ljudi. Impozantna brojka zar ne? Računica je jednostavna, zadnjih nekoliko godina sajam je svake godine posjetilo oko 25 tisuća ljudi. Zašto toliko velik broj ljudi posjećuje Tinjan drugog vikenda u listopadu? Zato što je Internacionalni sajam pršuta mjesto druženja, zato što je sajam mjesto vrhunske zabave, i mjesto gdje se mogu kušati vrhunske delicije – pršut, ombolo, kobasice, slanina, kulen, čvarci… Tako će biti i ove godine kada će 45 pršutara ponuditi na kušanje svoje proizvode. Nudit će se naravno i drugi mesni proizvodi, u ponudi će biti i sira, a pet vinara nudit će vino. Osim pršutara iz svih hrvatskih regija, među kojima je deset istarskih, stižu i pršutari iz Italije, Slovenije, Njemačke, Austrije i Španjolske, najavljeni su pršutari iz Srbije te Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas da posjetite Tinjan 14. i 15. listopada dobro se zabavite i kušate vrhunske delicije. Tinjanci su spremni ugostiti vas i pobrinuti se da se osjećate lijepo i ugodno. Tijekom dana posjetitelje će zabavljati Luka Brgić, Duo Magnolia, Provin band, Emanon band, Bambus band i Kvartet Tirozin. Večernji sati subote 14. listopada rezervirani su za koncert Mladena Grdovića i Proletera, a u nedjelju navečer za zabavu su zadužene The Frajle i  Replay band.

Sastavni dio ovogodišnjeg sajma bit će i sportski programi. U subotu s početkom u deset sati starta turnir u pljočaknju – „Dobro došli z groton 2017.“. U isto vrijeme kreće i pješačenje stazom suhozida te rekreativna biciklijada „Od lokve do lokve“. Tradicionalna izložba kosira „Kovačija“ moći će se razgledati u Posti.

Jedna od novina ovogodišnjeg ISAP-a je cooking show, koji će biti održan u nedjelju s početkom u 15 sati, a u Tinjan dovodi dva vrhunska kuhara. David Skoko i Simone Strinati sigurno će prirediti pravi kulinarski spektakl. Skoko je javnosti poznato ime, vlasnik je restorana u Banjolama i često kuha na cijelom nizu manifestacija. I Strinati je vlasnik restorana u okolici Parme u Italiji, i također poznati kuhar.

Svečano otvaranje 11. Internacionalnog sajma pršuta zakazano je za 11 sati 14. listopada, a tijekom otvaranja ISAP-a bit će proglašeni i najbolji pršuti u više kategorija.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu organiziraju Općina Tinjan, Udruga proizvođača Istarskog pršuta, Cerot d.o.o. te Merikane. Pokrovitelji ISAP-a su Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i Istarska županija.

Ovogodišnji partner ISAP-a je Consorzio di Prosciutto di Parma.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa