Odlična turistička posezona i u Poreču

0
Foto: HRT Radio Pula
Foto: HRT Radio Pula

Poreč je ovih dana domaćin Međunarodnog festivala zborova na koji je stiglo oko 3 tisuće sudionika i posjetitelja. To je jedna od značajnih manifestacija koja se ove godine održava u tom gradu, a koji bilježi turističke rekorde. Od početka godine u Poreču je ostvareno više od 3 milijuna noćenja.

U Poreču se trenutačno odmara oko 6 tisuća gostiju, pretežito u hotelima koji će biti otvoreni do konca ovog mjeseca. Od početka godine do danas u tom je gradu ostvareno čak 260 tisuća noćenja više nego lani što znači da je iz Poreča još jedna rekordna sezona. Najviše gostiju bilo je iz Njemačke te potom Austrije, Slovenije i Italije, a posebno raduje porast domaćih gostiju te turista iz Velike Britanije, ističe direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velinik.

Ovako dobre brojke pokazuju da je više od 20 velikih manifestacija koje su bile organizirane ove godine u Poreču, pun pogodak. Stoga su već sada, dodaje Nenad Velenik, za iduću godine organizirane nove manifestacije.

Prije toga do konca ove godine u Poreču će se održati i tradicionalni porečki triatlon, 15. ovog mjeseca, potom Fešta Svetog Maura, te tradicionalno bogat adventski program. Sve u cilju kako bi se i u tom dijelu godine privuklo što više turista i stvorili uvjetia za toliko željeni cjelogodišnji turizam, javlja HRT Radio Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa