Červar Porat kao farma: 'Koze, konji i psi teroriziraju nas godinama'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

To traje godinama. Dok je vlasnik životinja u zatvoru, njegov sin bavi se tim psima. Ne želimo mu spominjati ime jer se bojimo, ali policija zna sve, kažu mještani Červar Porta kraj Poreča. Već neko vrijeme žive u strahu od, kako kažu, “poludivljih” životinja koje slobodno šetaju naseljem. Riječ je o nekoliko konja, kozama te dva psa, koji su 25. rujna napali 75-godišnju mještanku. Osim što je proživjela šok, kao podsjetnik na napad na rukama još nosi zavoje te svakodnevno odlazi u bolnicu na previjanje, piše 24sata.

- Bilo je to oko 8.30 sati. Hodala sam ulicom. Iz dvorišta su izletjeli veliki psi i počeli me gristi. Imala sam kišobran jer je padala kiša pa sam se pokušala obraniti, ali bili su razjareni i nisu me puštali. Sreća Božja da je jedan čovjek s autom stao i rastjerao ih, jer bih inače puno gore prošla, možda ne bih niti preživjela napad - rekla nam je šokirana žena pokazujući rane na rukama, piše 24sata.

Mještani kažu da im koze istog vlasnika ulaze u dvorišta, brste cvijeće i napadaju ljude, a često ih se može vidjeti i ispred stambenih zgrada kako rade štetu. Slikali su koze kako se penju na vozila, a konji slobodno šetaju Červar Portom do lokalnih kafića na rivi. Ogorčeni su, tvrde, jer su vlasnika više puta prijavljivali policiji, koja ništa nije poduzela, piše 24sata.

Najnovije vijesti