Feštom u Domu u Poreču obilježen Međunarodni dan starijih osoba

0

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zajedno sa svojom zamjenicom Sanjom Oplanić, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Vesnom Kordić te savjetnicom Tihanom Mikulčić, posjetio je u ponedjeljak porečki Dom za starije i nemoćne, te korisnicima čestitao njihov dan. Čestitkama seniorima i svečanosti pridružili su se i članovi Upravnog vijeća Doma Lino Dobrila, te Franc Dobrilović. 

Dobrodošlicu gostima na prigodnoj svečanosti zajedno s korisnicima, zaželio je ravnatelj Doma Mario Laković i djelatnici. Laković je napomenuo kako je ova fešta samo uvertira u ovogodišnje svečano obilježavanje 10. godišnjice otvorenja porečkog Doma, koje će se obilježiti sredinom prosinca, kada su i prvi korisnici još 2007. godine uselili u Dom.

- Ja volim reći da se gradi od temelja, što smo u Poreču izgradnjom infrastrukture i napravili, ali one prave, najvrijednije temelje izgradili ste upravo vi, naši stariji sugrađani i na nama je da nastavimo vašim stopama, rekao je gradonačelnik Peršurić. Napomenuo je kako je današnji susret i dobra prilika da sve korisnike Doma, ali i sve sugrađane starije od 65 godina pozove da predaju zahtjev za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, koje provodi Grad Poreč drugu godinu zaredom.

Nakon službenog dijela programa druženje se nastavilo uz zakusku i glazbu muzičara volontera koji nastupaju u Domu, uz čiju su svirku neki i zaplesali. 

U porečkom Doma za starije i nemoćne osobe posebno njeguju volonterstvo i međugeneracijsku solidarnost, a uz brojne volontere među kojima ima dosta mladih djeluju i volonterke iz inozemstva koje će narednih mjeseci u Domu pomagati u sklopu projekta koji se provodi se uz financijsku podršku Europske komisije. Projekt je započet prije tri godine, a nakon što su volonteri iz raznih europskih zemalja uspješno završili svoj volonterski „staž“, projekt se nastavlja i ove godine.             

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa